Esküvői
trendek

2023
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Hogyha szeretsz, add a kezed És ne kérdezd, hogy ki vezetÉs ne kérdezd, hová megyünk,Csak az kívánd, hogy együtt legyünk."


Love story

Mohamed Aida és Laurie Shong esküvője

Oszd meg a cikket: Válassz

Híres-neves, számos kimagasló eredményt magáénak tudható tőrvívónk, Mohamed Aida is az elmúlt nyáron mondta ki a boldogító Igent vőlegényének, a sármos Laurie Shongnak.

Kettőjük története 1999-ig nyúlik vissza, amikor a szöuli vívó VB-n ahol mindketten részt vettek, találkoztak. A fiú közeledése Aidát egy kicsit megriasztotta, hiszen tartott a jóképu fiatalembertől, ráadásul még egy másik kapcsolatban élt. Ám 2000 elején Laurie egyszercsak megjelent Budapesten. Főleg Aida miatt jött, és “jó ürügyként” szolgált, hogy az olimpiai felkészülése miatt is ide kellett utaznia. A vívódással, töprengéssel teli időszakot nehezen viselte Aida, de végül is győzött a szerelem, s a sidney-i olimpiára már együtt készültek fel. A fiatalok első perctől tökéletesen megértették egymást, s mint két sportember egymás túlzsúfolt és zaklatott időbeosztást gond nélkül tolerálják.

 

Az athéni olimpiára Aida már egyedül ment, mivel aktív sportpályafutását a fiatalember időközbe abbahagyta. Jelenleg Kanadában golfmenedzserként dolgozik. A 2004-es athéni olimpia előtt megkérte Aida kezét, hogy a következő nyárra tervezett esküvőjük és a várva várt közös élet még jobban inspirálja a nehéz küzdelmek elé néző lányt. (Az eljegyzési gyűrű amúgy egy csodálatos gyémántköves ékszer, mely a fiú nagymamájáé volt).

 

Amúgy a két fiatal ereiben meglehetősen sokféle nép vére keveredik, hiszen a fiú édesapja kínai, édesanyja ír-skót származású, Aida pedig magyar-arab szülők gyermeke. Ebből adódóan az esküvő lebonyolítása is sok gondot és fejtörést okozott. Végülis úgy oldották meg e nehéz kérdést, hogy a polgári szertartásra a fiú lakóhelyén, Kanadában (Vancouver) került sor az ottani családtagok, rokonok, barátok (mintegy 60 fő) körében, míg Budapesten a városligeti fasor evangélikus templomban az egyházit tartották meg az itt élő szeretteik részvételével.

 

Mindkét esküvőt saját elképzelésük alapján maguk szervezték és intézték. Kanadában a nagy nap előtt Aidának még egy ún. “bridal shower”-t rendeztek, amelyen hasonlóan egy lánybúcsúhoz, csak nőneműek vesznek részt és jókat beszélgetnek és hasznos tanácsokkal, ajándékokkal látják el a menyasszonyt sok-sok nevetés kíséretében. A kinti mulatság egy baráti házaspár házának gyönyörű kertjében volt, ahol finom tengeri grillételekkel, hangulatos dekorációkkal tették feledhetetlenné e napot.

 

Itthon pedig a templomból egy kisebb társaság (kb. 40 fő) családi vacsorán vett részt, majd utána a barátokkal, sporttársakkal jó kis bulit csaptak a fiatalok.

 

S arra a kérdésre, hogy mi lesz velük, hol fognak élni, csak mosolyognak. Egyelőre Aida készül az olimpiára, közben egyfolytában versenyez, de tudják, hogy legyenek a Föld bármely pontján és bármilyen távol egymástól, ők most már mindörökre egy pár?

 

A cikk az Esküvői Divat 2006. téli számában jelent meg. A fotó és a cikk az Esküvői Divat Magazin engedélyével kerültek publikálásra.
 

Képek: pinterest.com