Esküvői
trendek

2023
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"A boldogságot nem lehet ajándékba kapni, Egyetlen titka: adni mindig csak adni.Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet,És sok-sok önzetlen tiszta szeretetet."


Goethe

Jegyes táncoktatás a Dance Universe-szel

Oszd meg a cikket: Válassz

Felmerült bennetek az ötlet, hogy jegyes táncoktatásra járnátok? Szeretnétek meglepni a násznépet egy nyitótánccal, vagy csak néhány alaplépést tanulnátok meg, hogy a táncparketten is jól mutassatok?

Szakértőinkkel, Miklósi Ivettel és Emődi Zoltánnal, a debreceni Dance Universe Tánciskola alapító oktatóival beszélgettünk az esküvői tánccal kapcsolatos lehetőségekről, tudnivalókról. Hátha még nagyobb kedvet kaptok a közös tánchoz!

 

Mikor érdemes elkezdeni a tánctanulást és hány alkalomra van szükség?

 

Az alkalmak száma függ a párok idejétől, energiájától és tánctudásuktól. Ideális esetben azt javasoljuk, hogy az esküvő előtt 1-2 hónappal, heti 2×1 órában kezdjenek táncoktatásra járni. Ennyi idő bőven elegendő, hogy jól begyakorolják az adott táncot és a lagzis táncok alaplépéseit is elsajátítsák. Persze tudjuk, hogy az esküvői készülődés, a mindennapi munka mellett nem mindenki teheti meg, hogy ilyen gyakorisággal órákra járjon, ezért mi egy SOS csomagot is kidolgoztunk a pároknak.

 

A párokat általában mi lelkesíti, mi motiválja?

 

Egyrészről egyfajta megfelelési vágy hajtja őket. Szeretnék megörvendeztetni a násznépet és megmutatni nekik, hogy a táncparketten is milyen jól mutatnak együtt. Másrészt maguknak szeretnének újabb, közös élményt szerezni a tánctanulással.

 

Milyen szempont szerint érdemes tánciskolát választani?

 

Mi azt gondoljuk, hogy nagyon fontos, hogy a párokat az első pillanattól a betanulás utolsó fázisáig egy személy oktassa. Ezt azért gondoljuk fontosnak, mert szerintünk a táncoktatás személyes dolog, egy pár fejlődése sokban függ az oktató személyétől, hiszen ő tudja, hogy az oktatás melyik fázisában van a pár. Ha az oktató személye változik, akkor a képzeletbeli fonal megszakad, ami pedig rossz hatással lehet a párra, valamint az oktató és pár közötti kialakult bizalmi kapcsolatot is újból fel kell építeni.

 

Jegyes táncoktatás  

 

Mi a menete a táncoktatásnak?

 

A táncoktatás előtt minden párost személyes találkozón ismerünk meg, ahol még nem táncolunk, csupán ismerkedünk, beszélgetünk. Megtudjuk, mit szeretnének, mi áll jól nekik, képet kapunk arról, hogy milyen elemeket építsünk be a táncukba, amelyet jó szívvel és örömmel táncolnának. Így a foglalkozásokon már igazán felszabadultak, minden órát a jókedv mozgat. Inkább jó mókának fogják fel, mi pedig mindig megpróbáljuk a maximumot kihozni belőlük, ami az esetek többségében sikerül is.

 

Ti a táncoktatás csoportos vagy egyéni formáját javasoljátok?

 

Ez a legtöbb esetben a pártól függ, mindkettőnek megvan a maga előnye. A csoportos tánc költségkímélőbb megoldás és a csoport tagjai motiválhatják egymást, egy jó közösség alakulhat ki, amelynek tagjai tanulhatnak egymástól. Az egyéni, magán táncoktatást inkább azoknak ajánljuk, akik például teljesen egyedi koreográfiát szeretnének betanulni, ez jóval időigényesebb, mint a tradicionális nyitó és lagzi táncok betanulása. A magán táncóra továbbá jó megoldás lehet a szégyenlősebb pároknak, akik nem szívesen táncolnak csoportban.

 

Szerintetek mi a hatékony tanulás titka?

 

Szerintünk a gyakorlás a kulcsszó. Nálunk a párok minden alkalom végén házi feladatot kapnak. Megkérjük őket, hogy gyakoroljanak, vagy csak gondolják át a lépéseket, mivel ezzel felgyorsítható a tanulási folyamat. A mi tapasztalataink szerint a párok szerencsére nagyon szorgalmasak és lelkesek. Ezen kívül, hogy még jobban menjen a tánc, a menyasszonyoknak azt javasoljuk, hogy a gyakorláshoz hozzanak magas sarkú cipőt, hiszen az esküvőn is azt fogják viselni. Illetve ha megoldható, kérjük, hogy hozzák magukkal a ruha abroncsát vagy a fátylat, hogy a lépések alatt ezt is megszokják.

 

Jegyes táncoktatás

 

A párok hozzák a zenét, vagy ti is ajánlotok nekik?

 

A legtöbben konkrét elképzelésekkel, videókban látott táncötletekkel jönnek, amit közösen megnézünk, meghallgatunk. Ha a párnak nincs elképzelése, akkor arra kérjük őket, hogy nézzenek meg néhány esküvői videót, hátha megtetszik nekik valamelyik dal. Mi mindig figyelemmel követjük az aktuális zenei slágereket, és az évek alatt összegyűlt zenei palettánkból is bemutatunk, elküldünk számukra 3-4 verziót. A válogatás során kiderül mi áll a párhoz közelebb, így alakul ki a végleges zene, amelynek az összeállításában szívesen segítünk.

 

Hasznosnak gondoljátok az esküvő helyszínén történő főpróbát?

 

Igen, szoktuk javasolni, hogy ha van rá lehetőség, akkor táncoljuk el a koreográfiát a helyszínen. Nálunk bevett szokás, hogy az esküvői helyszín, a frontirány és a közönség elhelyezkedésének figyelembe vételével tanítjuk be a táncot. Székekkel, ásványvizes palackokkal úgy rakjuk körbe a tánctermet, hogy az megegyezzen az esküvői helyszín nagyságával és elrendezésével, hogy a pár a próbák alatt is szokja a környeztet.

 

Melyek azok a jellemző táncok, melyeket meg szoktatok tanítani a pároknak?

 

Mindenki más kéréssel érkezik. Vannak, akik csak nyitótáncot szeretnének megtanulni, de vannak, akik alap tánclépéseket is szeretnének elsajátítani. Nálunk van lehetőség többek között a gyertyafény keringő, a bécsi keringő, a csacsacsa, a csárdás vagy a rocky betanulására is.

 

Milyen visszajelzéseket kaptok az oktatott pároktól?

 

Mindig kapunk tőlük visszajelzést, ami nagyon jól esik. A próbák alkalmával hozzánk nőnek és mindig örömmel tölt el minket, ha küldenek egy-egy fotót vagy videót a táncukról. Sokan felhívnak, beszámolnak arról, hogy milyen jól sikerült a táncuk, nekünk pedig nagyon jó érzés, hogy sikerült átadni mindazt, amit tudunk és szeretünk. Nem ritka az sem, hogy a párok visszatérnek hozzánk táncolni, beiratkoznak további táncoktatásra, mert hiányzik nekik az együtt töltött 1,5-2 órás randevú. Sokan úgy érzik, hogy ez egy olyan alkalom, ami csak az övék és a tánc által még jobban összecsiszolódnak.

 

Jegyes táncoktatás - Dance Universe

 

Nagyságrendileg mennyibe kerül egy esküvői táncoktatás? Nektek milyen ajánlataitok vannak a táncolni vágyó pároknak?

 

Az árak változóak, mi úgy próbáltuk kialakítani az ajánlatainkat, hogy a különböző igénnyel és lehetőséggel rendelkező párok is megtalálják a számukra vonzó megoldást, ezért csoportos és egyéni csomagokat is kidolgoztunk számukra.

 

Az egyéni jegyes táncoktatás egy exkluzív ajánlat, hiszen személyre szabottan foglalkozunk a párokkal egy közösen meghatározott időpontban. Saját zenére, egyéni koreográfiával dolgozunk. Egy foglalkozás 60 perc, melynek díja 4000 Ft/pár.

 

Csoportos jegyes táncoktatásra is van lehetőség, melyet szombatonként tartunk 2 órában, egy hónapon keresztül. Itt közösen tanulunk egy nyitótáncot, majd a lagzis táncok közül gyakorolunk be egyet. A foglalkozás díja 2000 Ft/óra/pár.

 

SOS csomagunkat azoknak a pároknak ajánljuk, akiknek kevés idejük van, de szeretnének néhány alaplépést, esetleg egy egyszerűbb nyitótáncot elsajátítani csoportos jegyes táncoktatás keretében. Erre az órára vasárnaponként van lehetőség, 3000 Ft/óra/pár áron. Egy alkalom maximum 2 órát vesz igénybe.

 

Köszönjük, hogy a segítségetekkel bepillanthattunk az esküvői táncoktatás kulisszái mögé, ezek az információk biztos nagy segítséggel lesznek a táncolni vágyó jegyes párok számára. Ha vannak olyan párok, akiknek felkeltette az érdeklődését az interjú, hol tudják veletek felvenni a kapcsolatot?

 

Nagyon szívesen, örülünk, hogy a jegyesek segítségére lehettünk. Az érdeklődők az alábbi elérhetőségeken kereshetnek bizalommal!

 

A Dance Universe Tánciskola alapító oktatóinak elérhetőségei:

4029 Debrecen, Domb utca 1.
(az udvarban a Kis
Campus Étteremnél)

A jegyes oktatásról még több információt a Dance Universe honlapján találsz ide kattintva.

Miklósi Ivett
ivett@danceuniverse.hu
+36 (70) 391-3060

Emődi Zoltán
zoli@danceuniverse.hu
+36 (30) 326-9667

Képek: pinterest.com