Esküvői
trendek

2023
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Hogyha szeretsz, add a kezed És ne kérdezd, hogy ki vezetÉs ne kérdezd, hová megyünk,Csak az kívánd, hogy együtt legyünk."


Love story

Játékos esküvő

Oszd meg a cikket: Válassz

A nagy nap akkor sikerül igazán jól, ha mindenki számára emlékezetes marad, nem csupán az ifjú házasok, hanem a vendégsereg is örömmel emlékszik vissza a napra. De hogyan tehetjük felejthetetlenné a násznép számára az esküvőnket? Mit tegyünk, hogy a kötelező események, mint a vacsora előtti köszöntők, vagy a menyasszonytánc között se unatkozzanak? Ennek elkerülésére nem árt, ha van néhány olyan játékunk, amely mindenkit megmozgat.

Egy szép esküvőt még emlékezetesebbé tehet néhány ügyesen kiválasztott játék, mely a vacsora elfogyasztása után, a hangulat megteremtéséhez, vagy tánc közben, vagy egy kicsit pihenésképpen időzítve közösen játszhatunk.
Az alább felsorolt néhány játékhoz nem kell más, mint tréfás kedvű vendégsereg, jó hangú vőfély vagy nagybácsi, na és néhány apróbb kellék…

 

Sodrófatánc

 

A sodrófatánc során a vőfély, vagy mókamester egy sodrófát fog a lába közé, és elkezd vele főleg csárdást táncolni. A feladat az, hogy a sodrófát egy másik nemű embernek átadja a lába közé anélkül, hogy kézzel megfogná és hogy a sodrófa leesne. Akinél pedig megtörténik a szerencsétlen eset, az valamilyen kis büntetésben részesül. (Persze ez lehet akár az, hogy éneklésre sarkalljuk)

 

Tojásgörgetés

 

Ez az egyik leggyakoribb játék lakodalmakon. Az ifjú férjet egy asztalra kell állítani, hogy mindenki jól lássa. Majd a menyasszony kezébe egy nyers tojást ad a vőfély, amit a menyasszonynak a férje nadrágja egyik szárán fel, majd a másik szárán le kell görgetnie anélkül, hogy a tojás megsérülne. Alternatív változatként fagyasztott tojást is lehet használni a balesetek elkerülése végett.

 

Játékos esküvő

 

Ki a jó megfigyelő?

 

Ezzel a játékkal a lakodalom legjobb fél óráját ajándékozhatják a résztvevőknek. Olyan helyre kell leültetni a menyasszonyt, ahol biztos nem láthatják meg. A feladat: leírni mit visel az ara. A legapróbb részletek (fülbevaló, smink, cipő harisnya stb.) is számítanak, hiszen az lesz a nyertes, aki a legteljesebb listát adja. A résztvevők 5 percet kapnak, majd behívják az ifjú arát. Érdemes lehet ezt a játékot csak fiúkkal is játszani, ahol a nyertes táncolhat egyet jutalmul a menyasszonnyal.

 

Mindennapi kérdés kvíz

 

Ehhez a játékhoz készíteni kell néhány kérdésből álló kérdőívet a menyasszonyról és a vőlegényről. Majd azokat meg kell kérdezni az ott lévő vendégektől. Ez a játék megmutatja, hogy kik azok, akik, “igazán” ismerik az ifjú párt! (A kérdések tartalmazhatnak, olyanokat, mint: hol ismerkedtek meg, mi volt az ara első munkája, stb.) Aki a legjobban ismeri őket, megérdemel egy kis ajándékot

 

Természetesen a játékoknak a tárháza kimeríthetetlen, számtalan variáció létezik. Nem szabad megfeledkezni a díjakról sem, amiknek természetesen jelképeseknek kell lenniük. Ilyen például egy fénykép, kicsi szappanok, fürdőgolyók, speciális kávé, vagy egy üveg bor, bögre stb.

 

Ezen játékok jó ötletet adhatnak a legény vagy leánybúcsúztató bulik vidámabbá tételére is. Hazánkban is nagy hagyománya van az efféle vicces játékoknak, de általában csak az ifjú párt vesz részt ezekben éjfél után. De miért ne mulasson mindenki? Az átélt élvezetes játékok mások számára is élményt adóak lehetnek. Keressünk hát olyan játékokat, ami mindenkinek élvezetes lehet. A lényeg, érezze jól magát a kicsi és a nagy egyaránt!

Képek: pinterest.com