Esküvői
trendek

2023
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Ígérd meg azt, hogy kezedKezemből vissza nem veszed,S hogy szeretni fogsz akkor is,Mikor már én is vén leszek."


Heltai J.

Esküvői vidámságok

Oszd meg a cikket: Válassz

Az esküvői játékok nagyszerű alkalmat teremtenek arra, hogy a násznép megismerje a házasulandókat, ezek alkalmával lassan körvonalazódhatnak a jövőbeli terveik és az is kiderülhet, hogyan találtak egymásra. Mindemellett vidámságot csempész az estébe,s egy-egy jól sikerült játék után nagyobb kedvvel ropják a megjelentek a táncot is.

Tojásgörgetés

Klasszikus esküvői mókának számít ez a játék, amikor is a vőlegény nadrágjában, az egyik lábszára mentén végig kell görgetni egy tojást felfele, majd a másik lábszárán lefele. A cél, hogy egyben tartsuk a tojást, mely lehet ugyan főtt, de nyers, jól lehűtött tojással az igazi a játék… Érdemes egy tartaléknadrágot tárolni arra az esetre, ha menyasszony netalántán túl ügyetlen lenne és a tojás összeroppanna…

 

Anyóshimnusz

Nyilván mindenki előtt ismerős az anyós-probléma, nem egyszer előfordul, hogy az ifjú pár tagjai pokolba kívánják leendő anyósukat. Éppen ezért vicces, mikor azt a feladatot kapják, hogy a problémákon túl a pozitívumokra koncentrálva egy teljes percig hízelegjenek a korábban a háta mögött banyaként emlegetett újdonsült rokonnak.

 

Ki hordja nadrágot- avagy ki cipője emelkedik?

Sok esküvőn találkozhatunk a cipős játékkal. Ennek elején a pár leveszi cipőjét, a fél párt átadják kedvesüknek, majd egymásnak háttal leülnek. A vőfély, vagy az egyik vicces barát állításokat olvas, s mindketten felemelik annak a cipőjét, akire szerintük igaz az adott mondat. Ilyenkor természetesen pukkadozik a nézősereg, hiszen mind a menyasszony mind a vőlegény igényt tart például az utolsó szó jogára.

 

Esküvői vidámságok

 

Vesztesek tombolája

Ha a pár is szeretne jól szórakozni a vendégeken, hirdethet tombolát. A meghívottak nyilván nagyon boldogak lesznek, amíg meg nem látják a nyereményeket, s ilyenkor jön a menyasszony és vőlegény ideje, jót lehet nevetni a fancsali arcokon. Ki szeretne ugyanis kocsit mosni, betonozni, mosogatni vagy pelenkázni ?

 

Sodrófatánc, bújócska

Különböző mozgásos játékok is léteznek, a sodrófás során a vőfély egy sodrófát fog a lába közé és elkezd vele táncolni, majd egy másik nemű embernek átadja anélkül, hogy kézzel megfogná vagy a sodrófa leesne. Ha a menyasszonynak nagy szoknyás ruhája van, a vőlegény bebújhat alá, s így kell táncolniuk anélkül, hogy elesnének.

 

Variációk egy menyasszonyra…

Kedves emlékekre tehetünk szert, ha megkérjük a násznépet, rajzolják le a menyasszonyt, ügyeljenek minden apró részletre! A menyasszonynak természetesen nem szabad jelen lennie, így célszerű lehet ezt a játékot az átöltözéskor adódó szünetre időzíteni. A képeket a visszatérő újasszonynak kell elbírálnia, az első díj lehet például egy menyecsketánc. A képeket később beköttethetjük, s az esküvői albumok nézegetésekor elő-elővehetjük majd.

 

Az említett játékok segítségével felrázhatjuk a már-már álmosodó vendégeket, s a gyermekeket is bevonhatjuk a közös mókába, hiszen melyik pöttöm emberke ne nevetne a menyasszony ruhája alá bebújt, botladozó vőlegényen vagy a félresikerült rajzokon? Esküvőnk így vidáman telhet, s a násznép jobban megismerheti a pár tagjait, személyesebb, barátibb légkör alakul így ki, mint a csupán tánccal töltött rendezvényeken. Nagyon jó szórakozást kívánok kicsiknek, nagyoknak egyaránt!

 

Képek: pinterest.com

Képek: pinterest.com