Esküvői
trendek

2023
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Sírok, ha sírsz, ha ragyogsz, ragyogok,Néma barátod, rabszolgád vagyok,Alázatos és bizalmas barát,Aki nem kér semmit, csak néz és imád,És nem akar lenni, csak általad,Csak az árnyéka annak, ami vagy."


Szabó Lőrinc

Esküvői frizura – a Te arcodhoz

Oszd meg a cikket: Válassz

Mire eljön az esküvőnk ideje legtöbben már tisztában vagyunk azzal, hogy milyen az arcunk formája. Ha még vannak kétségeid, most segítünk meghatározni, ha már tisztában vagy adottságaiddal, akkor segítünk a tökéletes menyasszonyi frizura kiválasztásában.

Ovális arc

Arcod hosszabb, mint amilyen széles. Legszélesebb pontja valahol a fülek vonalában van. Ha ebbe a csoportba tartozol, akkor rendkívül szerencsés vagy frizurák terén. Az ovális forma a legharmonikusabb, ezért nehéz rosszul választani.

 

Mivel ronthatod el? Ha karakteres, zömök frufrut vágatsz vagy túl merész vágást kérsz.

 

 

Szögletes arc

Az arcod a homlokod és az állcsontod magasságában közel azonos szélességű. Mivel ez a forma lágyítást kíván, válassz rövidebb vagy középhosszú fazont. Finomít a vonásokon a hullám, de a laza frufru is. Válassz kissé megemelt frizurát, hogy nyújts kissé az arcodon.

 

Kerüld el a hosszú egyenes hajat, mert összenyomja az arcodat. Nem szerencsés az állcsont magasságában végződő bubi, mert kiemeli a szögletességet.

 

Szív arc

Az arccsontod széles, az állad kissé hegyes, az állcsontod alatt végződik. Az áll alatti vagy annál hosszabb frizurák előnyösek számodra, főként, ha lépcsőzetesen vágott. Válaszd el a hajad oldalt, ha frufrut vágatsz az legyen aszimmetrikus. Ha rövid hajat hordasz, akkor a hangsúly a tarkódon legyen és ez érvényes a kontyra is.

 

Ne viselj a fejtetőn magas frizurát! A nyakba hulló hajvég sem előnyös, mert az arc felső részét hangsúlyozza. A tömött, sima haj nehezíti a vonásokat.

 

 

Háromszögletű arc

Ez az arcforma nagyon drámai, a legtöbb fazon jól fog állni neked. Bátran viselj rövidebb fazonokat, de akkor a hangsúly a tarkódon legyen. Minden jól áll még, ami a szív alakú archoz is passzol.

 

Hagyd ki az arcodba fésült túl sok hajat, ami eltereli a figyelmet a kellemes vonásaidról.

 

 

Hosszúkás arc

A rövidtől a félhosszú frizuráig érdemes választanod, mert ezek közelítik az arcformádat az oválishoz. A haj oldalt legyen hangsúlyos, laza frufruval még tökéletesebb eredményt érhetsz el. A vágással is csökkenthetsz az arc hosszán, ha a frizurád körvonala kerek vagy ovális. A réteges vágással légy óvatos, mert ez növelheti az arc méretét, de ha jól választasz, lágyabb vonalakat eredményez.

 

Kerüld el a sima hosszú hajat, mert ez nyújthat az arcodon. Hosszú hajat csak akkor válassz, a bármikor rendelkezésedre áll egy saját fodrász. Mivel legtöbben nem engedhetik ezt meg maguknak, érdemes a vállig érő fazonoknál maradni. Semmiképp se válassz olyan hajat, ami a fejtetőn magas.

 

 

Kerek arc

Válassz magas feltűzést, vagy fejtetőn erőteljes rövidet. Ezeket a fazonokat szinte csak te engedheted meg magadnak. A választékod legyen aszimmetrikus. Az arcodba hulló tincseket is aszimmetrikusan fésüld.

 

Nem előnyös a frufru, mert szélesíti az arcot. A rövid, egyenes bubitól is kerekebb lesz a pofid. A göndör hajat nagyon alaposan kell kiválasztani, hogy ne váljon hátrányodra, de ez se érjen az állad vonalába.

 

 

Reméljük mindenkinek sikerül megtalálni a számára tökéletes frizurát, és már pontos instrukciókkal tudsz a fodrászodhoz menni!

Képek: pinterest.com