Esküvői
trendek

2023
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Hogyha szeretsz, add a kezed És ne kérdezd, hogy ki vezetÉs ne kérdezd, hová megyünk,Csak az kívánd, hogy együtt legyünk."


Love story

Az esküvői frizura

Oszd meg a cikket: Válassz

Az esküvő ékköve a menyasszony, a maga pompájával, díszes megjelenésével. Hogy a menyasszony a legszebb lehessen, a frizurájának is tökéletesnek kell lennie. De mitől másabb az esküvői hajviselet? Erről kérdeztük Nagy László fodrászmestert.

Milyen hajviseletet szoktak kérni esküvőkre?

 

Ez változó, leginkább kortól függő. A fiatal lányok általában a modernebbeket, lazábbakat szeretik, nem pedig a klasszikus hagyományosakat. Van mikor frizura- könyvet, vagy újságot hoznak magukkal, és abból már előre kiválasztanak egy frizurát, vagy pedig rám bízzák. Az arc és a ruha stílusához megfelelően készítjük el a frizurákat.

 

Mindenféle hajtípusból el tudja készíteni az esküvői frizurát?

 

Mostanában divat a rövid haj, ami nem mindig nő meg az esküvő időpontjára, ezért rövid hajból is szoktunk frizurákat készíteni, hogyha megfelelő hosszú esetleg a hajtetőn a frizura. Ekkor csigákba tűzzük a hajat, vagy kis tüskéket tűzünk a fejtetőhöz, vagy különböző formában besodorjuk elől a frizurát, vagy csíkokba befonjuk, besodorjuk, és úgy rakjuk bele a kiegészítő elemeket, hogy esetleg még a fátylat vagy bármit hozzá lehessen tűzni. Mára már kitaláltunk olyanokat is, hogy rövid hajból is lehessen alkalmi frizurákat készíteni.

 

Az esküvő előtt mennyivel hamarabb kell bejelentkezni a fodrászhoz?

 

Mivel az esküvő szervezését el szokták kezdeni egy évvel, vagy fél évvel hamarabb, ezért egy zenekarnak, egy étteremnek, egy fodrásznak, egy kozmetikusnak a lefoglalását is már általában akkor kezdik meg. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb 3 hónappal előtte szoktak szólni, megnézni hogy azon a hétvégén dolgozik-e a fodrász és a kozmetikus, mert általában egy helyen szokták kérni ezt a kettőt. Egy 3 hónapos előrendelési stádiumról lehet beszélni.

 

 

Van-e lehetőség próbafrizura készítésére, hogy kiderüljön melyik illik legjobban a menyasszonyhoz?

 

Próbafrizurákat is szoktunk készíteni, ez függ attól, hogy ránk van-e bízva a frizura, vagy maga a menyasszony több stílusú frizurát kinézett, és akkor végig próbáljuk az egészet. Általában egy próbafrizurát készítünk, de van olyan, hogy két-három esetben is csinálunk frizurákat, próbafrizurákat a menyasszonyoknak.

 

Mennyire tartósak az elkészített frizurák?

 

Mindenképpen tartósnak kell lennie a menyasszonyi frizurának, ha csak azt vesszük, hogy majdnem 24 óráig ki kell tartania. Tehát úgy készítjük el őket, hogy nagyon erősen meg vannak tűzve, még hogyha laza frizurát is készítünk, azért hogy ebben a 24 órás stádiumban, amiben benne van egy órákig tartó táncmulatság is, bírja a ?kiképzést?. Van, aki két-három nap után bontja le a haját. Ez függ persze a frizura formájától is.

 

Mennyi időt vesz igénybe az esküvői frizura elkészítése?

 

Vannak egyszerűbb menyasszonyi kontyok, vannak bonyolultabbak. 40 perctől akár egy- két órás időintervallumig eltarthat a frizura elkészítése.

 

A frizurát vagy a sminket érdemes előbb elkészíttetni?

 

Általában úgy szoktuk, hogy a frizura készül el előbb, és utána a smink.

 

Mennyire veszik figyelembe, hogy a frizura a ruhával és a sminkkel harmonizáljon?

 

Meg szoktuk kérdezni azt, hogy a ruha magas nyakú-e, mennyire nyitott, mennyire klasszikus a formája, mennyire modern a vonala, és ehhez mérten alakítjuk ki, és nagyban persze az arckarakterhez és a stílushoz is alakítjuk a frizurákat.

 

Arra van lehetőség, hogy házhoz menjen, illetve, hogy a helyszínen esetleg még megigazítsa a frizurát?

 

A fodrászoknak általában a 10%-a vállalja, hogy elmegy házhoz elkészíteni. Ennek oka, hogy hiába beszéli meg a fodrász, hogy csak a menyasszony haját csinálja meg, mire lemegy a házhoz, addigra kitalálja az egész násznép, hogy frizurát kell csinálni. Ebből okulva nagyon kevesen vállalják el. Akárcsak azt is, hogy a helyszínen, vagy a fotózáson esetleg igazít a frizurán. Általában a fotósok már olyan szakképzettek, hogy a sminken és a hajon is tudnak minimális igazításokat végezni.

 

A hajkiegészítőket (csatok, virágok) a fodrász biztosítja?

 

A frizura elkészítéséhez való dolgokat, a csatokat a fodrász adja, a kiegészítőket, fejdíszeket, a kis műanyag virágokat, amik a frizurának a díszítőelemei, általában az esküvői ruhakölcsönzők biztosítják a menyasszonyoknak.

 

Mostanában hagyományosabb vagy extrémebb frizurákat szoktak készíttetni?

 

Mint ahogy a kor is változik, extrémebb ruhaviseletek vannak, ugyanígy extrémebb dolgokat szoktak kérni a menyasszonyok is. A frizurát, és a sminket tekintve, és a menyasszonyi ruha szempontjából is. Tehát a vagányabbak, egyszerűbbek, modernebbek ? az egyszerűséget arra értettem, hogy nem a klasszikus formák, hanem az elegánsabb fazonok mennek.

 

Debrecenben átlagosan mennyibe kerül egy esküvői frizura?

 

Változó, 1500-tól akár 3500-4000 Ft-ig terjedhetnek az árak. Ebben benne van kompletten a mosás, a megszárítás, feltűzés, az anyagok, amik rákerülnek a hajra, a hullámcsatok. Minden olyan anyag, amit a fodrász biztosít.

Képek: pinterest.com