Esküvői
trendek

2023
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Hogyha szeretsz, add a kezed És ne kérdezd, hogy ki vezetÉs ne kérdezd, hová megyünk,Csak az kívánd, hogy együtt legyünk."


Love story

A történelem legemlékezetesebb sztáresküvői

Oszd meg a cikket: Válassz

A szíve mélyén szinte minden nő filmsztárhoz illő, mesebeli esküvőről álmodik. Lássuk hát, kik azok, akiknek ez sikerült!

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a celebek esküvője sem mindig olyan irigylésre méltó, főleg, ha a Las Vegas-ban, alkoholos mámorban köttetett, majd igen hamar zátonyra futott házasságokra gondolsz. Igaz, ami igaz, vannak azért olyan sztárpárok is, akik megadták a módját, és a világraszóló dínomdánommal esküvőjük dátumát véglegesen bevésték a nagy celeb-történelemkönyv sztárpárok fejezetébe. Lássuk csak, kik is ők…

 

Grace Kelly és Prince Rainier

 

Az ötvenes évek tökéletes mosolyú, szőke és kivételes szépségű amerikai színésznőjébe, nem csak a világ szeretett bele pillanatok alatt, hanem III. Rakinier monacói herceg is, aki hamar kiragadta a hölgyet a filmvilágból. A herceg olyannyira beleszerelmesedett Graciebird-be, hogy a mesebeli románcnak esküvő lett a vége, III. Rakinier 1956-ban vezette oltár elé szíve választottját.

 

Az esküvő napján tömegek ünnepeltek, és az utcákat piros és fehér rózsaszálak lepték el, a szerelmesek pedig a monacói katedrálisban mondták ki a boldogító igent. Grace megjelenése utánozhatatlan volt, saját esküvőjén is úgy festett, mintha a filmvászonról lépett volna le a gyönyörű fehér selyemruhában, és elefántcsontszínű csipkefátyolban. Azóta is sokan próbálták utánozni Gracie stílusát, de a hercegnővel igen nehéz lenne felvenni a versenyt. A boldog házasság 1982-ig tartott. A hercegnő abban az évben tragikus autóbalesetet szenvedett, és életét vesztette.

 

 

JFK és Jackie Kennedy

 

A 20. század egyik igazi sztárikonjához illően jelent meg esküvőjén Jackie O. Ezt bizonyítja az is, hogy az amerikai történelemben az ő esküvői ruháját örökítették meg a legtöbbször. John Fitzgerald Kennedy feleségeként ő lett minden idők legelegánsabb elnökfelesége, aki egyszerű eleganciájával lenyűgözte a divatvilágot, és akivel Marilyn Monroe is csak igen nehezen tudta felvenni a versenyt.

 

Jackie 1953-ban New Pot-ban egy katolikus templomban kötött házasságot az Amerikai Egyesült Államok 35. elnökével. A hölgy elefántcsontszínű selyemruhát viselt vállra ejtett mély dekoltázzsal, fűzővel, selyem taftból készült harangszoknyával, a nagymamától örökölt apró virágokkal díszített csipkefátyollal, gyémántkarkötővel és rövidke gyöngysorral. A csokor rózsaszín és fehér orchideákból és gardéniákból állt. Több mint 800 meghívott vendég csodálhatta meg a menyasszonyt, és lehetett szemtanúja a világ egyik legdrágább esküvőjének. Sajnos ez a házasság is tragikus halállal ért véget, Kennedy 1963-ban Dallasban merénylet áldozata lett.

 

 

Gwen Stefanie és Gavin Rossdale

 

Gwen Stefanie jó ízlését bizonyítja saját, évről-évre megújuló L.A.M.B. néven befutott kollekciója. A No Doubt punk angyalkája igazi divat diktátorrá vált, akinek ruháit korunk legnagyobb hírességei viselik. Nem csoda hát, hogy esküvőjére is egy különleges darabot választott, amit kivételesen nem ő, hanem egy közeli barát, John Galliano tervezett. Gwen a Bush egykori frontemberével 2004-ben Londonban, Covent Gardenben esküdött örök hűséget. A menyasszony ruhája ízlésesen ötvözte a fehéret és a rózsaszínt, fejét antik csipkefátyol díszítette. Gwen és Gavin azóta már büszke szülők, és úgy néz ki, hogy ők alkotják azt a bizonyos botrányoktól mentes sztárpárost, akik boldogan ének, míg meg nem halnak. Bár pletykák szerint Gwen mostanában túlságosan elhanyagolja magát, és férjével is keveset törődik. Reméljük ezt csak az irigyei terjesztik róla.

 

 

Katie Holmes és Tom Cruise

 

Messzi földön híre ment Katie Holmes és Tom Cruise (Nicole Kidman ex-férje) esküvőjének is. Katie állítólag gyermekkora óta arról álmodozott, hogy egyszer majd a jóképű Tom karjaiban köt ki. Lám, lám, néha az álmok valóra válnak: Katie és Tom rövid románc után hivatalosan is összekötötte életét.

 

 

Házasságukról szinte naponta jelennek meg pletykák és cikkek. Kislányukat, aki még csak most ismerkedik a világgal, már messze földön mindenki ismeri. Természetesen Tom Cruise gáláns volt az esküvőt illetően, melyre Olaszországban, egy kastélyban került sor. Ez volt a minimum, amit a nagy nyilvánosság elvárhatott tőle, miután még Oprah kanapéján is ugrándozott, csak hogy világgá kürtölje azt a tényt, hogy ő aztán istenigazából szereti azt a lányt a szomszédból, avagy a Dawson és a haverok c. sorozatból. Az esküvői sztárvendégek között jelen volt a Beckham házaspár, Jennifer Lopez és Marc Anthony, Elton John és még számos híresség. Katie ruhakölteménye Armani terveit dicséri és a darab azóta is a divattörténet szerves, kitörölhetetlen részét képezi. A képek magukért beszélnek.

 

Courtney Cox és David Arquette

 

Courtney bebizonyította, hogy nem csak a különleges, hivalkodó, tündérmesés esküvőruháknak van meg a varázsa, hanem igenis lehet valaki egyszerűben is gyönyörű. Fehér Valentino selyemruha, hosszú ujjakkal, mély dekoltázzsal, fátyol, vörös rózsa, és Courtney, csipkeköltemények és harangszoknya nélkül.

 

Pontosan Courtney visszafogott eleganciája miatt emlékszik mindenki a Jóbarátok sztárjának 2000-ben San Franciscoban megtartott esküvőjére. Igen, a gyémánt nyakláncot azért nem felejtette otthon a hölgyemény. Az esküvőn Paul McCartney elismerően dalolta el, hogy ‘Maybe I’m amazed’, vagyis hogy „Azt hiszem, lenyűgöztél”. Az egyszerű, de nagyszerű menyasszonyt és vőlegényét olyan sztárvendégek is megcsodálták, mint Brad Pitt, Jennifer Aniston, Nicolas Cage, és Kevin Spacey.

 

Liv Tyler és Royston Langdom

 

Liv Tylerről sem mondható el, hogy egy magamutogató egyéniség. Esküvői ruhája, melyet Alexander McQueen tervezett a színésznőnek tükrözi a tényt, mert a ruha, akár csak viselője, szerény, ugyanakkor nagyon különleges. Liv-et soha nem a körítés tette vonzóvá, menyasszonyi ruhájához is kellett a hölgy finom bája, hogy az öltözék megmaradjon a nyilvánosság emlékezetében.
A színésznő és a szerencsés zenész egyébként megduplázták az örömteli pillanatokat, ugyanis New York után Barbadoson is sort kerítettek egy esküvői ceremóniára. Az New York-i esküvő utáni mulatság szerencsés meghívottjai között ott volt Kate Hudson, David Bowie, Kirsten Dunst és Stella McCartney is.

 

Nicole Kidman és Keith Urban

 

Az ausztrál származású színésznő (és a fentebb már újranősült Tom Cruise ex-neje) igazi hercegnőként tündökölt esküvőjén mesebeli Balenciaga ruhájában és Christian Louboutin magas sarkújában. Tom Cruise lehet, hogy jobban is elgondolkodhatott volna azon, hogy engedi máshoz menni Nicole-t.
Bárhogy is legyen, Nicole nem szomorkodott sokáig, életét ugyanis 2006-ban összekötötte a country zenész KeithUrban-éval. A násznépben pedig vele örült Russsel Crow és Naomi Watts is.

 

 

Elvis Presley és Priscilla Beaulieu

 

Elvis 8 éven keresztül udvarolt hűségesen Priscilla-nak, mielőtt megkérte volna a kezét, de akkor aztán megadta a módját: 1966-ban egy méregdrága gyémántgyűrűt csillantott meg a hölgy előtt. A ceremóniára a Las Vegas-i Aladdin hotelben kerítettek sort, 1967-ban.
Elvis még az esküvő alkalmából sem volt képes levetni cowboy csizmáját, Priscilla viszont egy saját maga által tervezett csodaszép fehér selyemruhát viselt, egy korona-szerű ékszerhez kapcsolt, földig érő fátyollal. A szertartás mindössze nyolc percig tartott, és a csupán közeli barátok és családtagok voltak jelen. Az esküvői tortán való osztozkodás után az újdonsült házaspár állítólag Presley kedvelt dalára a „Love Me Tender”-re lejtett esküvői táncot. Presley-ék is dupláztak, ugyanis Las Vegas után Gracelandban is egybekeltek.

 

 

Diana Spencer és Charles walesi herceg

 

Diana és Charles 1981-ben esküdtek meg a Szent Pál katedrálisban. London utcáit 600 ezres tömeg lepte el, csak hogy egy pillantást vethessenek a királyi udvar szerelmeseire. A világ minden táján 750 millió ember követte a közvetítést. Ilyen számú nézettséggel egyetlen műsor sem büszkélkedhetett abban az időben. Hivatalosan viszont ‘csupán’ 3500 vendég volt jelen az esküvőn. Diana 7,62 cm-es elefántcsontszínű fátyolban 3.5 percet sétált az oltárig. A 10 000 kézzel felvarrt gyöngyszemmel és flitterrel díszített ruhakölteményt Davis és Elizabeth Emmanuel tervezte. Talán említeni sem kell, hogy a világ egyik legdrágább esküvőjét rendezték meg Charlesnak és az újdonsült walesi hercegnőnek. Ha valaki a ’80-as éveket akarja bemutatni, az esküvőről készült, az újságokban szerte a világon megjelent képek biztosan előkerülnek. Történelmi esemény, történelmi áron A történet végét mindnyájan jól ismerjük, a házasság sajnos már kevésbé volt pompás, és a botrányokkal tarkított kapcsolat válással végződött. Diana azonban nem élvezhette sokáig a szabad életet, 1997-ben halálos autóbalesetet szenvedett.

 

 

Victoria Adams és David Beckham

 

A brit sztárfocista és a Spice Girls lánybanda egykori flancos, avagy elegáns üdvöskéje 1999-ben lépett frigyre Dublinban. A pár a ceremóniára a dublini Luttrellstown kastély egyik privát szobájában kerített sort. Több száz vendég volt jelen, fekete, illetve fehér öltözékben – Victoria és David kérésére.
A nagy esemény után a szerelmesek még galambokat is reptettek, majd tűzijáték következett. Victoria egy pezsgő-színű mélyen kivágott Vera Wang szaténselyem ruhát viselt (nem is akárhogyan), hajába pedig korona-szerű ékszert helyezett. Victoria azóta igazi stílusdiktátorrá vált sőt, saját darabokat is tervez. Házassága az angol focistával koránt sem zökkenőmentes, de mégis, már 10 éve kitartanak egymás mellett.  

 

 

Forrás: Nászéjszaka.hu

Képek: pinterest.com