Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Hogyha szeretsz, add a kezed És ne kérdezd, hogy ki vezetÉs ne kérdezd, hová megyünk,Csak az kívánd, hogy együtt legyünk."


Love story

Szakítva a hagyományokkal – a tematikus esküvők

Oszd meg a cikket: Válassz

Napjainkban egyre több pár törekszik arra, hogy ne csak saját maguk, de a vendégek számára is örök emlék maradjon az esküvőjük. Ez lehet az oka annak, hogy évről évre többen választják a tematikus esküvőt a már jól ismert ‘eladó a menyasszony!’ – töltött káposzta – mulatós zene kombináció helyett.

A tematikus esküvő lényege, hogy az eseményt valamilyen meghatározó téma köré csoportosítva szervezi meg az ifjú pár, és ehhez igazítja a helyszínt, a menyasszony és a vőlegény kinézetét, a meghívókat, az ételeket, a dekorációt, még akár a vendégek dresszkódját is. A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, az adott esküvőt mintázhatják filmek, korszakok, de akár meghatározott helyszínek hangulatai is.  Határt csak a pár képzelőereje, pénztárcája, és a vendégek tűréshatára szabhat.  Ezt bebizonyítandó, íme néhány ötlet.

 

A hippikorszak szerelmesei cseréljék le a hagyományos esküvői sátrat a Hair musical díszleteire: minél több szín, virágcsokor és békejel, annál jobb. A menyasszony öltözzön könnyed, lenvászon fehér ruhába, haját szigorú konty helyett rendezze laza fonatba, és tűzdelje tele virágokkal. A meghívók természetesen csakis újrahasznosított papírból készülhetnek, a nászindulót pedig a Good Morning Starshine helyettesítheti.

 

 

Ha a pár kedvencei közé tartoznak a horrorfilmek, és kellőképp bevállalósak, akár ezt is választhatják az esküvő témájául. Elsőre bizarrnak tűnhet, ahogy Dracula adja áldását a frigyre, miután a feketébe öltözött pár töklámpások fényében kimondja a boldogító igent, de lássuk be, felejthetetlen esemény. A vendéglistát azonban jól gondoljuk át, a Freddy Krueger jelmezbe öltözött vőfély nem feltétlenül kelt majd jó benyomást a gyermekekben és idősekben.

 

Bizonyára sok menyasszony álmodozik arról, hogy Velencében kötik be a fejét, majd gondolán hajóznak tovább kedvesével a házasélet felé. Hazánkban ennek megvalósítása aligha lehetséges, a karnevál hangulatát azonban így is megidézhetjük. Álarcok, pompás ruhák, gazdagon díszített helyszín, végül előkelő ételek felszolgálása, és a gondolák hiánya már fel sem tűnik. És talán azt is elnézhetjük, ha a vőlegény egy estére Casanovává avanzsál – persze csak a külsőségekben.

 

Bár tény, hogy a rég nem látott nagynénik szeme nagyobb valószínűséggel kerekedik el, ha az ara például egy Harley Davidsonon gurul az oltár elé, vagy a hagyományos menyecskeruha helyett trapéznadrágban vág bele az asszonyéletbe, de a cél éppen ez. A tematikus esküvő kétségkívül egyedi, és mindenki számára emlékezetes marad.

Képek: pinterest.com