Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Most valóság lesz minden édes remény,Mely ott él a szívünk rejtekén,Az élet és a szerelem tárt karokkal vár,S hogy szép lesz-e csak rajtunk áll."


Fagyajev

Randy Fenoli – Mondj igent a ruhára! 3. rész

Oszd meg a cikket: Válassz

Most, hogy már sok mindent tudunk Randyről és a Mondj igen a ruhára cím műsorról, ideje, hogy elkalandozzunk a menyasszonyi ruhák világában. A Randyvel készített utolsó interjúnk során az esküvői divatról, szokásokról, legfontosabb ruhaválasztási tudnivalókról is szót ejtettünk. Lássuk, hogyan vélekedik Randy minderről!

Milyen típusú ruhák a legkedveltebbek, legkeresettebbek mostanában? A hosszabbak, rövidebbek fazonok? A fehér vagy krémszínűek, esetleg színesek?

 

Az amerikai trend az, hogy mindenkinek különböző, egyedi ruhája legyen. Szóval a trend is olyan mint minden egyéb. Van aki hosszabb ruhát hord, van aki rövidebbet, van, aki színesebbet és van aki a 20’as, 30’as, 40’es és 50’es évek ruháit szeretné viselni. Van olyan menyasszony, aki úgy szeretne kinézni, mint egy hercegnő, és van aki szexi szeretne lenni a nagy napon.

 

A trend, ami minden menyasszonyra érvényes az az, hogy a saját egyedi stílusát szeretné adni, hogy a nagy nap igazán egyedülálló és kivételes legyen. Így tehát a dizájnerek feladata, hogy minél több egyedi megoldást tervezzenek, minél több stílusban alkossanak – mindez nagyon jó, hiszen így a menyasszonyok számára is nagy a választék.

 

Ha azonban mégis az aktuális trendekről kell beszélnem, akkor a felépítést és az anyagot emelném ki. Az alul el nem dolgozott organza, ami tovább ér a ruha hosszánál vagy a három dimenziós virágokkal díszített ruha, sok mozgalmassággal „fűszerezve” a “number one” a trendek közül.

 

Mondj igent a ruhára!

 

Mi az a legfontosabb dolog, amit egy menyasszonynak tudnia kell, mielőtt menyasszonyi ruhát vásárol magának?

 

Nos, először is, ahhoz, hogy megtalálhassa a tökéletes ruhát, nem szabad aggodalmaskodnia.

De mielőtt egy menyasszony eljön hozzánk egy személyes találkozóra, az első kérésem – ami egyben a legfontosabb is – hogy mesélje el az ő és a vőlegénye történetét, hiszen a ruhának a történetük hangulatát kell sugallnia. Illetve fontos a választásnál, hogy vicces esküvőjük lesz-e? A menyasszony szexi szeretne lenni a nagy napon vagy inkább hagyományos? Esetleg elbűvölő? Milyen lesz az esküvő hangulata?

 

Összegezve tehát a legfontosabb dolog amit a menyasszonynak tudnia kell, mielőtt ellátogat hozzánk, hogy kik ők valójában és mi a történetük, amit el szeretnének mondani másoknak. Ha mindezt tudja, akkor biztos vagyok benne, hogy könnyedén ki tudja majd választani a számára legtökéletesebb ruhát.

Mindezen felül fontos az is, hogy legyen egy esküvői költségvetés, hogy meglegyen az esküvő helyszíne és az évszak, amikor a nagy nap lesz. Ezek is meghatározzák ugyanis a megfelelő ruha kiválasztását. Ha mindezzel tisztában van a menyasszony, amikor hozzánk érkezik, biztos vagyok benne, hogy a tökéletes ruhát (könnyedén) kiválasztjuk számára.

 

Mondj igent a ruhára!

 

Mit tehet egy nő a ruhájával az esküvő után?

 

Igazság szerint a menyasszony azt tehet vele, amit jónak lát. Amerikában például szokás, hogy az esküvő után a ruhát kitisztíttatják és elrakják egy dobozba. Számomra nem ez lenne az első dolog, amit megtennék, hiszen a menyasszonyi ruha nem csupán egy a sok közül, hanem érzelmi értéke van. Sőt, ha fel szeretnénk újra venni, hogy egy picit átéljük az esküvő napját, vagy meg szeretnénk mutatni másoknak, nehezen tudjuk megtenni, ha egy dobozba zárjuk.

 

Én kitisztíttatnám és egy zárt dobozba raknám az ágy alá, vagy a szekrénybe tenném. De mindezek előtt levágnék egy kis darabot a fűzőből és a lányom menyasszonyi csokrához adnám, vagy valakinek akit igazán szeretek.

 

Van egy trend Amerikában, amit úgy hívnak, hogy “Szemétbe a ruháddal”. Hallottál már erről?

 

Mondj igent a ruhára!

 

Nem, még nem hallottam. Mit takar a név?

 

Nos, ez valami olyasmi, mintha kidobnád a ruhád a szemétbe, de valójában nem.

 

A trend az, hogy az esküvő után egy hónappal, miután már vége a nászútnak is, a menyasszony ismét felöltözik, megcsinálják a haját, a sminkjét – ahogy az esküvőn volt – és elmegy egy fotózásra. De ez a fotózás például egy tengerparton van, ahol a menyasszony a homokban, vagy a hullámok között sétál, netán a fűben fekszik, tehát olyan helyen, ahol noha a ruha tönkremegy, mégis nagyon jó fotók készülnek.

 

Ez a trend, egyre gyakoribb itt nálunk. De úgy vélem, hogy a menyasszony ismeri igazán a saját ruháját, ez tényleg az övé, így azt tehet vele, amit csak szeretne. Ha örökbe szeretnéd adni valakinek, vagy el szeretnéd tenni, netán ki szeretnéd dobni, akkor megteheti.

Képek: pinterest.com

Képek: pinterest.com