Esküvői
trendek

2021
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


" Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példánybanlétezik a csillag milliókban,ez elég neki, hogy boldog legyenha a csillagokra pillant.” Antoine de Saint-Exupéry“Igézve álltam soká csöndesen,És percek mentek, ezreivel jöttek,Egyszer csak megfogtad kezem,S alélt pilláim lassan felvetődtek,És érzem szívemben visszatér,És zuhogó, mély zenével ered meg,Mint zsibbadt erek útjain a vér,A földi érzés: mennyire Szeretlek!"


Tóth Árpád

Randy Fenoli – Mondj igent a ruhára! 2. rész

Oszd meg a cikket: Válassz

Interjúsorozatunk első részében megismerhettétek Randy Fenolit a Mondj igen a ruhára című műsor házigazdáját és egyben a Kleinfeld ruhaszalon „divat” igazgatóját. Ígéretünkhöz híven, most magáról a műsorról szóló interjúnkat olvashatjátok. Megismerhetitek, hogy zajlik egy ruhaválasztás. Megtudhatjátok hogyan vonjuk be a választásba a családtagokat vagy épp hogyan vonjuk ki őket belőle. Illetve több érdekességet is megtudhattok a műsorról.

Honnan jött az ötlet, hogy a Kleinfeld Bridal-ban egy ilyen műsort indítsatok?

Ez történetesen egy producer ötlete volt, akik kikérte a véleményem, én pedig úgy gondoltam, működne. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó kis show lesz már a kezdetektől.

 

A műsor egyedisége az, hogy mi nem rendezünk meg előre semmit, minden természetesen és a valós időben történik – a menyasszonyokat sem készítjük fel előre. Amit a műsorban látni, az mind valós. Azok az emberek tényleg mondanak dolgokat, azok a történések tényleg megtörténnek.

 

A műsorban sokszor segítesz más tanácsadóknak is, hogy megtalálják a menyasszony számára a megfelelő ruhát. Volt valaha ellentét közted és a többi tanácsadó véleménye között?

Két “fej” (két vélemény) mindig jobb, mint egy. Amikor kér ember dolgozik egy menyasszonnyal, az mindig megkönnyíti a helyzetet. Egyikünknek eszébe jut egy ruha, ami például a másiknak nem.

 

Mindannyiunknak más az ízlése, főleg ami a divatot illeti, szóval néha vannak ellentmondások, de úgy gondolom, hogy a hölgyekkel (tanácsadókkal) együtt dolgozni igazán csodálatos dolog.

 

Randy Fenoli - Mondj igent a ruhára! 2. rész

 

Sok menyasszony a hozzátartozóival és barátaival érkezik a próbára. Megnehezíti ez valamennyire a választást a menyasszonyok számára?

Találkoztam olyan menyasszonnyal, aki egy 10 fős társasággal érkezett a próbára, és mind a 10 ember, aki vele volt tudta, hogy a menyasszony mennyit szeretne költeni, tudták, hogy milyen a számára megfelelő ruha, hogy milyen az ő stílusa. Támogatóan körülvették, tudtak a személyes érzelmeiről és szinte mindenben egyetértettek – a találkozó igazán fantasztikusan sikerült.

 

Később egy menyasszony tért be hozzánk az édesanyjával, és kettőjüknek teljesen eltérő ízlésvilága volt. Nem értettek egyet abban, hogy mennyit szeretnének költeni a ruhára, és még számos dologban nem egyezett a véleményük. Ekkor úgy éreztem, hogy a helyzet rossz irányba halad – de azt mondtam a menyasszonynak, hogy “Ez az a pillanat, amikor leányból nővé válsz, tehát mindenképp fontos, hogy mielőtt eljössz a próbára, leülj a családtagjaiddal és elmondd nekik, hogy mennyi az, amit hajlandó vagy a ruhádra költeni; hogyan szeretnél kinézni az esküvődön, mi az amire vágysz. És kérd meg őket, hogy tartsák észben, hogy ez a te menyasszonyi ruhád és nem az övék.”

 

Ugyanis nagyon sokszor, amikor a menyasszonyok másokat is magukkal hoznak, nem tudják uralni a beszélgetést. Mindenki beleszól, hogy “Nézzük meg ezt is!” vagy “Kíváncsi lennék arra is”, pedig lehet, hogy közben maga a menyasszony nem is kíváncsi azokra a ruhákra.

 

Szerintem mindenképp a menyasszony felelőssége, hogy hogyan alakul a ruhapróba. Egy a fontos, előtte le kell ülnie beszélni a kísérőkkel.

 

Újabban egy igen figyelemfelkeltő trend a reality televíziózás és show-k világában, hogy a figyelem az esküvőkön és magukon a menyasszonyokon van. Mit gondolsz ez az a show, ami a nyugalmat és a hosszú életet közvetíti?

Igen, amire a leginkább büszke vagyok, hogy a műsornak – ahogyan én látom – pozitív üzenete van. Az első évad egy kissé jobban összpontosított a szalon munkatársaira és a ruhák eladására. Azóta viszont sokat változott, és ma már a műsor ténylegesen a menyasszonyokról, a családjukról és a családi összetartásról szól.

 

De a legfontosabb, ami megkülönböztet minket a többi valóság show-tól, hogy a mi műsorunk nem színpadias, nem egy forgatókönyv alapján megtervezett. Amint a menyasszony belép a szalonunkba, a kamerák azonnal elindulnak, tehát nem beszélek vele a forgatás előtt, vagy a kamerák háta mögött. Ez az egyik fontos momentuma a műsornak, de ezen felül pozitív értékeket is közvetít. Ezek az értékek a családról, a családi összetartásról szólnak, illetve megismerhetjük a menyasszony szüleihez való viszonyát, a “leányból felnőtt nővé válását”, valamint élete egyik legszebb napját.

 

Ráadásul szinte mindenki azonosulni tud a műsorral, hiszen amikor meglátnak valakit a műsorban sokan felkiáltanak “Úristen, ő a nagymamám!” vagy “Atyaég, így viselkedik a nővérem is!”. Ez az amiért a műsorunk igazán sikeres lehet.

 

Randy Fenoli 

 

Van valamilyen korlát a menyasszonyok számára, hogy hány ruhát próbálhatnak fel egy próbán, vagy hány alkalommal mehetnek vissza hozzátok a szalonba?

Nos, nálunk egy próba 1,5 óráig tart és a menyasszonyok annyiszor jöhetnek vissza hozzánk, amennyiszer csak szeretnének – ezt nem korlátozzuk számukra. Habár figyelmeztetni szoktam a menyasszonyokat, hogy ne próbáljanak fel túl sok ruhát, mert az csak összezavarhatja őket, és nehezíti a választást. Látják az egyiken a fűzőt, a másikon a szoknya részt, egy harmadikon a gyöngy díszítést. A saját kezükkel “összerakják” ezeket a ruhákat, de mégsem működnek.

 

Én úgy vettem észre, hogy Amerikában a menyasszonyok 70-80%-a végül azt a ruhát vásárolja meg, ami benne volt az első három általa felpróbáltban, hiszen amikor egy menyasszony betér a szalonba, akkor – szakértelmünk segítségével – mi már látjuk melyek azok a ruhák, amiket érdemes felpróbálnia.

 

Mennyi időbe kerül elkészíteni a tökéletes ruhát – korrekciókkal együtt?

Általában, ha Amerikában meg szeretnéd rendelni a ruhád, érdemes 8-12 hónappal korábban megrendelni, ami két hónappal az esküvő előtt érkezik meg hozzánk a szalonba. A nagy nap előtt a menyasszonyok általában háromszor látogatnak el hozzánk, hogy rájuk igazítsuk a ruhát. Sok menyasszony nem tudja, de ez az egyik legfontosabb a ruhával kapcsolatban, hiszen ha nincs tökéletesen és pontosan a menyasszonyra igazítva, akkor borzasztóan fog kinézni. Le fog csúszni, gyűrött lesz, a menyasszony eleshet benne, tehát az igazítás nagyon fontos.

 

Voltak már celebek nálatok, és ha igen, milyen ruhát vásároltak?

Igen, jártak nálunk hírességek, amolyan “B-kategóriás” hírességek jöttek el, hogy megnézzenek minket. Természetesen nem nevezhetem meg őket, de tipikusan olyanok voltak, akik futball és kosárlabda sztárokhoz mentek feleségül. De ha igazán híres valaki, akkor a megfelelő ruha kiválasztásakor szinte minden esetben végigjárja a nívósabb tervezők szalonjait.

 

Azonban én úgy gondolom, hogy minden egyes menyasszony, akivel én valaha dolgoztam, sztár. Hiszen a nagy napon ő a leghíresebb ember a Földön, ezért minden menyasszonnyal úgy bánunk, mintha sztár lenne és épp egy díjátadóra készülne.

 

Interjúsorozatunk harmadik és egyben utolsó részét is elolvashatjátok. Elkalandozunk a ruhák és a hagyományok világában, természetesen Randy Foneli idegenvezetésével. Tartsatok velünk!

Képek: pinterest.com