Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Hogyha szeretsz, add a kezed És ne kérdezd, hogy ki vezetÉs ne kérdezd, hová megyünk,Csak az kívánd, hogy együtt legyünk."


Love story

Problémák az esküvőn? Készülj fel!

Oszd meg a cikket: Válassz

Pontról pontra meg van szervezve az esküvő: a násznép fél 5-kor gyülekezik a templomban, én 17:00-kor vonulok be, 17:30-re már házasok vagyunk. 18:0 anyakönyvvezető, 19:30 vacsora, 21:00-kor tánc. Eközben mindenki tudja a dolgát. Habár az esküvő minden részlete pontosan ki van dolgozva kisebb-nagyobb probléma még így is becsúszhat, de többségére fel lehet készülni. Lássuk hogyan!

Ő hogy kerül ide? Nincs fent a listán!

 

Jobbik esetben a meghívott vendégek mindegyike visszajelez, hogy el tud-e jönni az esküvőre, de tegyük fel, hogy egy-két fővel több vendég érkezik. Hova ültesd? Jut neki vacsora? Hogy is hívják? 

 

Ezek a kérdések hirtelen végigfutnak benned, de semmi gond! Kérd meg a főpincért, hogy hozzanak még egy étkészletet a konyháról. Lehet, hogy nem lesz ugyan olyan a tányér mintája, mint a többi vendégé, de a célnak tökéletesen megfelel.

 

Keresd meg, hol ül az a vendég, akivel beszélgetni láttad és kérdezd meg tőle, hogy mellé ültetheted-e. A vacsora pedig nem gond, ha nagyobb létszámra főznek, mindig van egy kis tartalék, biztos jutni fog neki is

 

 

Esés veszély!

 

Nem akarom falra festeni az ördögöt, de benne van a pakliban, hogy megbotlasz vagy ha nem is te, de a koszorúslányod elesik a padok között. Erre, ha nem is teljesen, de fel lehet készülni.

 

Először is válassz olyan cipőt, amiben kényelmesen tudsz járni és nincsenek egyensúly problémáid. Ha ez az alap megvan, nagy gond nem lehet. Vegyél föl egy hosszú szoknyát és persze húzd fel a cipőt, és járkálj abban a lakásban. Akár pároddal játsszátok el a bevonulás jelenetét. Ha pedig már élesben megy a dolog, karolj apukádba vagy a kísérődbe és bízd rá magad.

 

De gondoljunk a koszorúslányodra is. A cipő szabály itt is érvényes és a gyakorlás sem hasztalan. Ha kicsi lányról van szó, nyugtasd meg, hogy nagyon ügyes lesz és haladjon szép lassan a sorok között.

 

Telefonokat kikapcsolni!

 

Elvileg ilyen alkalomkor mindenki tisztába van vele, hogy ki kell kapcsolni a mobilt, vagy legalábbis le kell némítani. Elvileg! De nem árt, ha megkéred egy barátodat, hogy a vendégek érkezésekor udvariasan kérje meg őket, hogy kapcsolják ki a telefonjaikat. Így nagyobb eséllyel elkerülheted, hogy az „igen” pillanatában megcsörren egy slágergyanús dal.

 

Elég lesz az italból!

 

Nem akarlak kiábrándítani, de minden társaságban van valaki, aki egy kicsit túlzásba viszi az italozást és kellemetlen helyzetbe hozhat téged vagy a vendégeket. Sajnos nem veheted ki a kezéből a poharat, hiszen ő is egy vendég, de kivédheted az esetleges kellemetlen szituációkat.

Ha közel állsz hozzá, nagyon kedvesen kérd meg, hogy a te kedvedért ma egy kicsit óvatosabban bánjon az alkohollal. Ha igazán fontos vagy neki, szó nélkül megteszi érted. Ha nem ismered annyira, hogy ilyesmit kérj tőle, szólj a barátjának vagy a párjának, hogy nézzen a körmére néha. Nem 100 % a garanciája, hogy józan marad, de máris nagyobb esélyekkel indulsz, ha ezeket az óvintézkedéseket megteszed.

 

Esküvői bakik

Jesszusom, mi van rajta?

A saját esküvői ruháitokat ti választjátok ki. Esetleg még a koszorúslány és a szülők ruháinak kiválasztásába is beleszólhattok, de sajnos nem irányíthatjátok, hogy a vendégek miben jelenjenek meg. Ok, a többség ismeri az esküvői etikettet és van megfelelő alkalmi ruhája, de előfordulhat olyan, aki fittyet hány ezekre. Esetleg sportcipőben, sima utcai ruhában jelenik meg. De ne idegeskedj ezen, ez nem téged, hanem őt minősíti. A lényeg, hogy te gyönyörű leszel. A fotók miatt pedig ne aggódj, a photoshop virágkorát éli!

 

Nincs biztos recept az esküvői bakik kivédésére, de némelyekre fel lehet készülni. Ha netán valami nem úgy sül el, ahogy elterveztétek, semmi gond, maradjatok nyugodtan, ne essetek pánikba.

 

Minden helyzetre van megoldás. És ami a legjobb nem egyedül kell megoldanod ezeket. A párod ott lesz melletted, az anyukád pedig szuperhősként száll szembe minden akadállyal, hogy lánya esküvője a lehető legtökéletesebb legyen.

 

Amennyire csak tudjátok, vegyétek lazán. Ki tudja, lehet, hogy jó sztori lesz az unokáknak.

Képek: pinterest.com