Esküvői
trendek

2021
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Amikor megszólal az orgona zenéje,Elhangzik mindkettőnk ajkáról az igen.Sorsunk ekkor eggyé forr majd össze,Szeretni akarlak és megtartani mindörökre.Kezem feléd nyújtom, szívem neked adomMelyet vissza soha nem kérekSzeress egy életben át, úgy mint én TégedÉs akkor is ha már nem élek."


Ady

Párizsi lánykérés

Oszd meg a cikket: Válassz

Minden lány arról álmodik, hogy Párizsban, a Szerelmesek városában kérjék meg a kezét. Dr. Tóthné dr. Veszprémi Bernadettnek beteljesült az álma, mikor kedvese -Dr. Tóth Sándor- az Eiffel-torony tetején előhúzott egy jegygyűrűt és feltette a sorsdöntő kérdést.

Az egyetemen ismerkedtünk meg, csoporttársak voltunk. Két év együttjárás után már beszéltünk arról, hogy egyszer összeházasodunk. Abban egyeztünk meg, hogy ha a párom érettnek érzi magát hozzá, majd felteszi a nagy kérdést, és én is abban a pillanatban nyilatkozom, kész vagyok-e rá. Erre a harmadik évfordulónkon került sor.

 

Tavaly nyáron nyertünk egy repülőjegyet és elhatároztuk, hogy elmegyünk Párizsba. Én a szívem mélyén reménykedtem benne, hogy ott kéri meg a kezem, de mivel pár napig nem történt semmi, kicsit elkedvetlenedtem. Aztán felmentünk az Eiffel-toronyra és előkerült egy gyűrű. Meglepetésemben – hogy az álmom tényleg valóra vált – elsírtam magam… és igent mondtam.

 

A párom szülei a gyűrűvásárlás miatt korábban értesültek róla, én Párizsból telefonáltam haza. Mivel utolsóéves egyetemisták voltunk, állásra kilátás nélkül, a szüleink azt mondták, hogy ráérünk még a házassággal, de nem ellenezték. Együtt örültek velünk.

 

Párizsi lánykérés

 

A jegygyűrűt, amivel megkérte a kezem (korábban kísérőgyűrűnek hívták), a párom választotta és tökéletesen passzolt az ujjamra. A karikagyűrűt már közösen választottunk. Végigjártuk az üzleteket és kb. a huszadik után egyszerre böktünk rá egy háromszínű gyűrűre. Mivel Pesten vettük, szerencsénk volt, hogy kaptunk méretet és nem kellett a megrendeléssel bajlódni.

 

Az eljegyzésre egy étteremben került sor szeptemberben, édesapám születésnapján. Csak a szűk család volt jelen.

 

Az esküvőnk 2005. július 23-án volt, majdnem egy évvel az eljegyzés után. Szándékosan nyár közepén, az államvizsgák és a diplomaosztó után. Az idő nagyon jó volt, kellemes 25 fok. A teremdekoráció modern volt, kerek asztalokkal, masnis székekkel, a szertartás pedig rendhagyó abból a szempontból, hogy a templomi megelőzte a polgárit. Nekem kikötésem volt, hogy menyasszonyi ruhában a párom csak az oltár előtt lásson és ezért a fotózást is délutánra kellett tenni.

 

Ajánlom a pároknak, hogy egy évvel az esküvő előtt kezdjenek el szervezkedni. Soknak tűnik, de nem az. pl. volt olyan zenész vagy étterem, aki vagy ami 2004. szeptemberében előre le volt foglalva következő év augusztusáig.

 

A legfontosabb, hogy a pár elképzeléseit tükrözze az esküvő, ezért a legfőbb szervezés őket ?terheli?. Mi esküvői magazinokból, rokonoktól, ismerősöktől, esküvői kiállításon szerzett tapasztalatokból alakítottuk ki a végeredményt: mit honnan, kitől, mennyiért érdemes beszerezni. De mindenképpen szükség van a szülők segítségére, mert annyi részlet van, amire gondolni kell, hogy azt két ember nem bírja. Manapság már vannak esküvőszervező irodák is, akik mentesítenek minket a rohangálás alól, de ez egy olyan szép időszak, hogy ne akarjunk kimaradni belőle.

 

 

Képek: pinterest.com