Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Amikor megszólal az orgona zenéje,Elhangzik mindkettőnk ajkáról az igen.Sorsunk ekkor eggyé forr majd össze,Szeretni akarlak és megtartani mindörökre.Kezem feléd nyújtom, szívem neked adomMelyet vissza soha nem kérekSzeress egy életben át, úgy mint én TégedÉs akkor is ha már nem élek."


Ady

Nagy teret hódító divat a köszönetajándék

Oszd meg a cikket: Válassz

“Egy újabb divat”- vélekedhetnek sokan. Mégis elgondolkodtató dolog, hogy a vendégek elmennek a lagzira, költenek a nászajándékra, és ez nincs igazán viszonozva. Erre találtak egy megfelelő megoldást, ami nem más, mint a köszönetajándék. Ez egy szép gesztus, mely külföldön már szokássá vált, és Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít.

A köszönetajándék régi múltra tekint vissza. Annak idején úgy gondolták, hogy a vendégek megajándékozása szerencsét jelent a házasságra nézve. Azért a magyar népszokásban is találunk ehhez hasonló megoldást, gondoljunk csak arra, hogy amikor valaki távozik a lakodalomból, a gondos örömanyák csomagolnak sült húst, tortát, süteményt. Ezzel hálálják meg, hogy megjelentek, és nászajándékot is hoztak.

 

Manapság az újdonsült férj és feleség a velük ünneplő vendégeket különböző apróságokkal szokta megajándékozni.

 

A legtöbbször nagy fejtörést okoz az ifjú párnak, hogy mivel is hálálják meg, hogy megtisztelték jelenlétükkel őket. A legelterjedtebb ilyen ajándék, hogy egy apró tüllbe, kis fehér cukorral bevont mandulaszemet téve köszönik meg, hogy osztoztak velük boldogságukban. A mandula valójában a termékenység szimbóluma. Ebből általában öt szemet szoktak a tüll táskába tenni mely a boldogságot, az egészséget, a termékenységet, a jólétet és a hosszú életet szimbolizálja.

A mandulán kívül persze számtalan más ajándékkal is kedveskedhetünk szeretteinknek, nem kell nagy dolgokra, drága ajándékokra gondolni elég egy illatgyertya, marcipánfigura, bon-bon vagy akármilyen apróság. Bármit is adunk a lényeg, hogy szeretettel legyen tele. A kis csomagokat különbözőképpen díszíthetjük: szalaggal, virággal, melyek egyedivé és elegánssá teszik. A csomagolást tekintve pedig csak arra kell ügyelnünk, hogy annak színe és stílusa megegyezzen az esküvőn domináló színekkel, és illeszkedjen a stílusához.

 

Köszönő ajándék 

 

A köszönetajándékokat saját kezűleg is elkészíthetjük: üvegfestéssel mécsest díszíthetünk, vagy gyöngyből szalvétagyűrűt készíthetünk, süthetünk mézeskalácsot, vagy képeinkből készíthetünk tablót.

 

Az apró ajándékokat többféle módon is át lehet adni. A leggyakrabban az asztalokon helyezik el minden vendég tányérja mellett, vagy lehet kínálni egy kis kosárkából az étterembe érkezőknek. Bárhogy is legyen a köszönetajándék egy kedves és figyelmes gesztus, amit minden résztvevő szeretettel fogad.

 

Ha viszont nem szeretnénk ezzel az esküvő napján foglalkozni, akkor pár nap múlva, amikor elkészültek a fényképek az ifjú párról, akkor azokat lehet többszörösíttetni, és azokból egy-két darabot a vendégeknek egy köszönőlap kíséretében elküldeni.

Képek: pinterest.com