Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Hogyha szeretsz, add a kezed És ne kérdezd, hogy ki vezetÉs ne kérdezd, hová megyünk,Csak az kívánd, hogy együtt legyünk."


Love story

Nagy teret hódító divat a köszönetajándék

Oszd meg a cikket: Válassz

“Egy újabb divat”- vélekedhetnek sokan. Mégis elgondolkodtató dolog, hogy a vendégek elmennek a lagzira, költenek a nászajándékra, és ez nincs igazán viszonozva. Erre találtak egy megfelelő megoldást, ami nem más, mint a köszönetajándék. Ez egy szép gesztus, mely külföldön már szokássá vált, és Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít.

A köszönetajándék régi múltra tekint vissza. Annak idején úgy gondolták, hogy a vendégek megajándékozása szerencsét jelent a házasságra nézve. Azért a magyar népszokásban is találunk ehhez hasonló megoldást, gondoljunk csak arra, hogy amikor valaki távozik a lakodalomból, a gondos örömanyák csomagolnak sült húst, tortát, süteményt. Ezzel hálálják meg, hogy megjelentek, és nászajándékot is hoztak.

 

Manapság az újdonsült férj és feleség a velük ünneplő vendégeket különböző apróságokkal szokta megajándékozni.

 

A legtöbbször nagy fejtörést okoz az ifjú párnak, hogy mivel is hálálják meg, hogy megtisztelték jelenlétükkel őket. A legelterjedtebb ilyen ajándék, hogy egy apró tüllbe, kis fehér cukorral bevont mandulaszemet téve köszönik meg, hogy osztoztak velük boldogságukban. A mandula valójában a termékenység szimbóluma. Ebből általában öt szemet szoktak a tüll táskába tenni mely a boldogságot, az egészséget, a termékenységet, a jólétet és a hosszú életet szimbolizálja.

A mandulán kívül persze számtalan más ajándékkal is kedveskedhetünk szeretteinknek, nem kell nagy dolgokra, drága ajándékokra gondolni elég egy illatgyertya, marcipánfigura, bon-bon vagy akármilyen apróság. Bármit is adunk a lényeg, hogy szeretettel legyen tele. A kis csomagokat különbözőképpen díszíthetjük: szalaggal, virággal, melyek egyedivé és elegánssá teszik. A csomagolást tekintve pedig csak arra kell ügyelnünk, hogy annak színe és stílusa megegyezzen az esküvőn domináló színekkel, és illeszkedjen a stílusához.

 

Köszönő ajándék 

 

A köszönetajándékokat saját kezűleg is elkészíthetjük: üvegfestéssel mécsest díszíthetünk, vagy gyöngyből szalvétagyűrűt készíthetünk, süthetünk mézeskalácsot, vagy képeinkből készíthetünk tablót.

 

Az apró ajándékokat többféle módon is át lehet adni. A leggyakrabban az asztalokon helyezik el minden vendég tányérja mellett, vagy lehet kínálni egy kis kosárkából az étterembe érkezőknek. Bárhogy is legyen a köszönetajándék egy kedves és figyelmes gesztus, amit minden résztvevő szeretettel fogad.

 

Ha viszont nem szeretnénk ezzel az esküvő napján foglalkozni, akkor pár nap múlva, amikor elkészültek a fényképek az ifjú párról, akkor azokat lehet többszörösíttetni, és azokból egy-két darabot a vendégeknek egy köszönőlap kíséretében elküldeni.

Képek: pinterest.com