Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Amikor megszólal az orgona zenéje,Elhangzik mindkettőnk ajkáról az igen.Sorsunk ekkor eggyé forr majd össze,Szeretni akarlak és megtartani mindörökre.Kezem feléd nyújtom, szívem neked adomMelyet vissza soha nem kérekSzeress egy életben át, úgy mint én TégedÉs akkor is ha már nem élek."


Ady

Milyen legyen a menyaszonyi ruhám?

Oszd meg a cikket: Válassz

Ritka a tökéletes alakú hölgy, de ha nem jól választ ruhát, akkor ő is előnytelenül festhet. Ismerni kell saját külsőnket előnyeivel és hibáival együtt, így kiemelhetjük, amit szeretnénk, és elkendőzhetjük, amit nem. Segítséget kértünk Kerti Sándornétól, az egyik legnagyobb debreceni menyasszonyi ruhakölcsönző szalon vezetőjétől a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztásához.

Milyen fazonú ruhák léteznek?

Három fajta létezik. A hagyományos jellegű, ami nagy abroncsos, bő szoknyás, derék alatt szabott. A másik az “A” vonalú ruha, ez alá is kerül abroncs, csak kisebb. És van a szűk fazon.

 

Milyen szempontokat kell figyelembe venni a ruha kiválasztásánál?

Elsődlegesen az alkati adottságok döntenek, a teltebb hölgyeknek nem minden ruha áll jól, a vékonyaknak általában bővebb a választék. Azt javaslom, hogy a teltkarcsúbb hölgyek “A” vonalút válasszanak, ne nagy szoknyásat. Hosszában futó szabásvonallal és díszítéssel osszák meg az alakot. A ruhaujj legyen hosszú és szűk, a mellre ne kerüljön fodor vagy masni. A vékony alkatúaknak általában minden fazon jól áll, de ha teltebbnek akarnak látszani, akkor fodros, buggyos ruhát válasszanak. Alkati szempontból a ruha színe nem befolyásoló, inkább a bőr színe. Fehér bőrűeknek nem előnyös a színes (pl. ekrü) ruha, inkább a barnább bőrűekhez illik.

 

Hogyan emelhető ki a szépség, és hogyan kendőzhetők el a kisebb testi hibák? 

A ruha kivágásával és a pántokkal lehet játszani, ezek nagyon meghatározóak.
Hosszú nyak, rövid nyak: A nyakkivágás minél mélyebb, annál jobban hosszabbítja a nyakat. Rövid nyakon nem szerencsés a sál vagy gallér, viszont hosszú nyakra ideális.

Széles váll: Tilos a buggyos ujj, inkább a nyakba akasztós vagy vállpántos legyen a ruha.
Széles csípő: Előnyösek az “A” vonalú modellek, csípőtől lefelé bővül a szoknya, ez karcsúsítja a testet. 
Mell: A ruhakivágással lehet variálni. Ha mellben erős, akkor a ruha eleje ne legyen tagolt és díszített, és a hosszanti szabásvonal nyújtja az alakot. A kisebb kebel kiemelése sem gond a mai modern melltartókkal, pótpárnákkal esetleg díszítéssel. Az elől teljesen zárt ruha nem előnyös, mert még jobban lenyomja az alakot, mindenképpen legyen dekoltázs.

 

Esküvői ruha

 

Kivel lehet konzultálni, hogy milyen ruha állna jól? (pl. szabó, divattervező)

Csak próbáláskor derül ki, hogy melyik előnyös, nem érdemes külön tanácsot kérni, mert a ruhaszalonban minden fazont fel lehet (fel is érdemes) próbálni, hogy biztos a legszebbet válasszák. Saját terv alapján varratni sem célszerű, mert nem látszik előre, hogyan fog állni, és lehet, hogy nem olyan lesz, amilyennek elképzelte. Esküvői ruhánál mindenképpen próbálni kell, akkor derül ki, hogy jó vagy nem jó.

 

Mi a ma jellemző menyasszonyi ruha trend? 

Itthon is kezdenek divatba jönni a színes ruhák: ekrü, gold, stb. A lányok még barátkoznak vele, de a döntő többség még a fehéret keresi.

 

Kölcsönözzük, vagy vásároljuk a ruhát?

Kinek mit enged a pénztárcája. Viszont van egy harmadik megoldás is: az első felvétel, ami azt jelenti, hogy a menyasszonynak teljesen új ruhája lesz, felárat fizet a kölcsönzési díjra, de ő fogja legelőször viselni. Olyan mintha tényleg a sajátja lenne, de mégsem kerül annyiba.

 

Mennyi idővel az esküvő előtt kölcsönözzük a ruhát?

Legalább hat hónappal előtte, főleg a nyári esküvőkre. Nagyrészt külföldi ruhák vannak a piacon, az új kollekció év elején érkezik, és minden ruhából egy darab van. Persze mindenki a legújabb modelleket szeretné, ezért a legtöbb lány már januárban és februárban jön ruhát foglalni nyárra. Az őszi esküvőkre ráérnek júliusban, mert akkor már sok a szabad ruha.

 

Milyen anyagból készülnek az esküvői ruhák?

Főleg szaténból. Szatén felső egy kis csipkével díszítve, az alja lehet organzából, ami nagy divat ebben az évben. Lehet selyemből, csipkéből, tüllből kis virágokkal.

 

Ha megsérül a ruha?

Szakadásért kell fizetni, de az nagyon ritka, mert ha egy ruha túl hosszú, akkor könnyen sérülhet, ezért a hét eleji próbán teljesen méretre kell igazítani. Étel-vagy italfoltért nem kérünk pénzt.

 

Mikorra kell visszavinni a ruhát?

Általában pénteken viszi el a menyasszony, vasárnap kipihenik magukat, és ráér hétfőn délig visszahozni.

 

 

Képek: pinterest.com