Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Most valóság lesz minden édes remény,Mely ott él a szívünk rejtekén,Az élet és a szerelem tárt karokkal vár,S hogy szép lesz-e csak rajtunk áll."


Fagyajev

Hogyan döntsük el, melyik esküvői ruha illik hozzánk a legjobban?

Oszd meg a cikket: Válassz

A menyasszonyi ruha megtalálása bizony fontos feladat. Válasszuk a testalkatunknak legmegfelelőbb, tökéletes esküvői ruhát! Íme a segítség!

Körte típusúaknak

Olyan szoknya áll jól, amely fokozatosan bővül ki, A-t formáz a természetes deréktól a földig, kiemelve ezzel a középső rész keskenységét, lebegve a cipő és a comb körül. Erősebb anyagok, (mint pl. düsesz, szatén és taffota), különösen hatásosak, mivel ezek nem tapadnak. Egy spagettipántos felső, vagy egy V-nyakú szintén jól mutat egy vékonyabb felsőtesten.

Ne feledjük, hogy egy klasszikus A-formájú sziluett a hagyományos esküvőkre emlékeztet, de alulöltöztethet, ha hétköznapibb anyagból van készítve, mint például csipke, nyersselyem, santung!

 

 

Nagy keblűeknek

Kivágott nyakú ruhát keressünk. Ez teret ad az arcnak, és megmutatja a dekoltázst anélkül, hogy túl sokat látni engedne a mellgödörből. Ha kedveljük a pántnélküli ruhákat, akkor olyat válasszunk, melynek a nyakvonalában van egy kis ív, szív-alakot formázva ezzel, inkább, mint egy egyenes felső vonalat (amely még nagyobbnak és polcszerűnek mutatja a mellet).

Az olyan felsők, amelyek fényes anyagból készültek (organza, szatén, vagy selyem) kihangsúlyozzák és felhívják a figyelmet a mellre. Az olyan anyagok, amelyek fodrosak, rakottak, ugyanezt a hatást keltik.

 

 

Túlsúlyosaknak

Az empire ruha, amelynek a szoknyája rögtön a mell alatt kezdődik, és a földig fokozatosan szélesedik A-formában, tökéletes választás. Győződjünk meg róla, hogy az “empire” varrás nem a mellen kezdődik, és hogy nincs berakása, ránca az anyagnak, ami kismama ruhára emlékeztet. A szabásnak inkább az alakot kellene hangsúlyoznia; ha túl bő, plusz kilókat mutat.

Keressünk olyan anyagokat, amik tartja a formájukat (mint a szatén), és kerüljük a túl könnyűeket. Ha szeretjük a légiesebb anyagok romantikus benyomását, keressünk olyan ruhát, amelynek van egy merevebb alapja, és tegyünk rá egy hímzett tüll rátétet.

 

 

Alma alkatúaknak

Olyan ruhát igyekezzünk választani, amely a csípővonal legkeskenyebb részét erősíti, majd kiszélesedik fokozatosan A-formában. A felsőrész legyen olyan, amely sok anyagból készült, fodros, csipkés kidolgozású. Ez takar és kényelmesen ránk simul, ezáltal befűzött hatást kelt. A leginkább karcsúsító nyakvonal a mély V-kivágás, amely függőlegesen és nem vízszintesen vezeti a tekintetet.

Ne feledjük, kerüljük a “trumpet dress” stílust, amely hangsúlyozza azt a területet, ahol az alma forma a legszélesebb, ráadásul, kibővül a combnál és térdnél, ahol pedig a legkarcsúbbak vagyunk.

 

 

Magas hölgyeknek

Törekedjünk az egyszerű formára! A cél az, hogy hangsúlyozzuk természetes alakunkat. A ruha csípő alatti aspektusai is, a földet söprő széle a hosszú jelleget tükrözze. Ha hosszú ujjút választunk, a ruha ujja érjen csuklón túl, hogy ne úgy nézzünk ki, mintha valaki alacsonyabbtól kölcsönöztük volna a ruhánkat.

Mivel szoborszerűek vagyunk, letérünk az egyszerűség útjáról, ha a díszítéseket részesítjük előnyben. Túl sok csengettyű, fodor és szalagcsokor túldíszítettnek hat, különösen egy magas személyen.

 

 

Egyenes alkatúaknak

Olyan ruhát keressünk, amelynek vannak domborulatai ott, ahol nekünk hiányoznak. Próbáljunk meg egy hosszú, egyenes ruhát egy könnyed charmeuse stílust, vagy keressünk egy báli ruhát, amely természetesen rásimul a derekunkra, és egy földig érő szoknyába tágul: ez kiemeli a karcsúságot, és elrejti a csípő hiányát. Ha kicsi a mellünk, olyan felsőt keressünk, amelynek hajtásai, fodrai domborulatot képeznek.

 

 

Apró termetűeknek

Keressünk trombita ruhát, és A-vonalú ruhák variációit. Olyan ruhát próbáljunk találni, amelynek a csípővonala a valóságos csípőnk fölé esik, ezáltal a ruha (és a viselője) alsó része hosszabbnak tűnik. A ruha anyaga rajtunk múlik. Kiindulhatunk valami kifejezetten csillogó anyagból, de a kidolgozás legyen finom, ne legyenek erős ívek, és korlátozzuk a felső részre, ezzel is odairányítva a tekintetet. Kerüljük az ejtett derekú ruhákat, amely a lábainkat szinte nemlétezőnek mutatja, valamint a báli ruhákat, mert a hatalmas szoknyákban könnyű elveszni. Felejtsük el a félhosszú szoknyákat is, amelyek a lábunkat még rövidebbnek tüntetik föl.

 

 

Kismellűeknek

A ráncolt, rakott felső fogja kiemelni a dekoltázst. A sok anyagból készült felső kitölti felsőtestünk hiányosságait, és megteremti a domborulatok illúzióját. A mellben finoman kitömött ruha szintén megteszi ugyanezt.Egy jó melltartó, mindig biztosítja a megfelelő mellméretet, de mivel sok esküvői ruha pánt- vagy hát nélküli, az alsóruházatban meglehetősen korlátozott a választási lehetőségünk. Próbálkozzunk meg a magától tapadó szilikonos melltartóval.

 

Képek: pinterest.com