Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Hogyha szeretsz, add a kezed És ne kérdezd, hogy ki vezetÉs ne kérdezd, hová megyünk,Csak az kívánd, hogy együtt legyünk."


Love story

Föld körüli esküvő

Oszd meg a cikket: Válassz

Kislányként, habár inkább már nagylányként tervezgetjük az esküvőnket. Hidasi Zita is elképzelte a nagy napot, de azt nem gondolta volna, hogy újdonsült férjével, Szathmáry Bálinttal “körberepülik” a Földet. Mint minden ifjú párnak, nekik is emlékezetes pillanatokat tartogatott az esküvőjük, de lássuk, hogy hogyan is zajlott életük egyik legszebb napja és annak előkészületei.

Hol tartottátok az esküvőt és hogyan választottátok ki a helyszínt?

A tihanyi apátságban tartottuk a templomi, a Club Tihanyban a polgári esküvőt és a lakodalmat. Mind a ketten a Balatonnál nőttünk fel, ezért elképzelhetetlen volt máshol ünnepelni ezt a szép eseményt, mint valahol a vízpart mellett. Én választottam Tihanyt, mivel a családunkban a vallás fontos szerepet játszik és az apátság nekem mindig a fennkölt, méltóságteljességet jelentette egy csodaszép kilátással, környezettel.

 

Inkább te szervezted az esküvőt, vagy a férjed is besegített?

Egy esküvő előtt talán minden lány elképzeli a nagy eseményt, én is sokat tervezgettem és ábrándoztam. A férjemnek is voltak nagyon jó ötletei, de ő inkább átengedte nekem az irányítást és amikor elbizonytalanodtam, akkor tiszta fejjel tudott jó tanácsokat adni. Sok segítséget kaptam a férjem édesanyjától, de a közeli családtagoktól, barátoktól is. A végére igazi kis csapatmunka kerekedett belőle.

 

A szervezés során mi okozta nektek a legnagyobb fejtörést?

Igazából nagy fejtörést semmi nem okozott. Időben elkezdtem a tervezést, a feladatok lebontását, hogy kinek mi a dolga, azok határidejének meghatározását. Így aki segített nekünk, tudta, hogy mit kell tenni és nem minden dolog maradt rám. Így más is érezhette, hogy számítunk a segítségére és ő is hozzátesz valamit a „remekműhöz”. Kicsit aggódtunk az időjárás miatt, mivel még előtte este is felhőszakadás volt, de volt B tervünk, tehát tudtuk, nagy baj nem lehet. Ha mégis fejtörést kell mondjak, akkor talán azt volt nehéz eldönteni, hogy kik férnek bele a meghívottak keretébe és kikről kell lemondanunk. Ezen tényleg sokat törtük a fejünket.

 

 

Mi volt a legemlékezetesebb pillanat a szervezéskor?

A legemlékezetesebb és egyben legviccesebb az volt, mikor a családdal közösen készítettük a meghívókat. Mivel saját kezűleg készítettük, sokan ültünk a „munkaasztalnál” és jó beszélgetések, nosztalgiázások közepette készültek ”manufaktúrában” a meghívók.

 

Mi volt a legemlékezetesebb az esküvő napján?

Több is volt… voltak olyan „bakik”, amikre mosolyogva emlékszünk vissza, de voltak őszinte, megható pillanatok is. Meglepetésként a barátoktól kaptunk egy Föld körüli utazást. Csak pislogtunk a hír hallatán, de amikor a székünket felemelve körbevittek egy kis kupac „föld körül”, mindenkiből kitört a nevetés.

 

Milyen volt a lánykérés?

Váratlanul ért. Kapcsolatunk 9 éves évfordulóját akartuk egy vacsorával megünnepelni és Bálint foglalt egy asztalt a Spoon hajón, ami a Dunán, a Lánchíd mellett horgonyzott. Miután megrendeltük az ételt, azt javasolta, hogy menjünk fel, nézzük meg a fedélzetről az egyedülálló kilátást. Én nem akartam az asztalunkat ott hagyni, ezért inkább megpróbáltam meggyőzni, hogy ne menjünk. Ő viszont nagyon elszántnak tűnt. Felérve a fedélzetre egy gyertyafényes asztalt láttam, rajta két pezsgős pohárral, ami egy szívet formázott… és mire hátra fordultam, hogy megkérdezzem, hogy mi lehet ez, ő már térdre ereszkedett és a kezében ott volt egy csodaszép gyűrű. A válasz egy mosoly és egy igen volt.

 

Van olyan, amit másképp csinálnátok most, vagy minden olyan volt, ahogy elterveztétek?

Nem hiszem, hogy ha bármit máshogyan csináltunk volna, most elégedettebb lennék. Ezért nem csinálnék semmit sem máshogyan. Persze utólag mondhatnám, hogy kettővel kevesebb kísérő tortát rendelhettünk volna, mert megmaradt, de tudom, hogy azok sem vesztek kárba, előre meg nem lehet mindent pontosan kiszámolni. Azt hiszem az Édesanyámon kívül nekem nem hiányzott semmi.

 

Határozott elképzeléseid voltak a menyasszonyi ruhádról? Vagy csak ráakadtál a tökéletesre?

Volt elképzelésem, de igazából azt mondtam, hogy majd úgyis meg fogom találni, hogy melyik lesz az igazi. Rengeteg esküvői ruhás fényképet megnéz az ember, sok gyönyörű van közöttük, mégse biztos, hogy ami tetszik, az előnyös is. Ezért érdemes próbálgatni, ami egyébként egy öltözködni szerető lánynak egész jó kis program tud lenni. Én is sokat felpróbáltam és csak egyetlen egynél volt az az érzésem, hogy ez az amit kerestem. Nem volt egy egyszerű ruha, mert hosszú uszálya volt, de megérte kitartani mellette.

 

Milyen kiegészítőid voltak a ruha mellé?

Volt egy kényelmes, ekrü színű cipőm, egy gyöngysor a nyakamon, ehhez illő karkötő és egy fátyol. A hajamba kerültek még a nyaklánccal harmonizáló apró gyöngyök. Na és persze a menyasszonyi csokor, ami mesésen szép volt.

 

Hogyan akadtatok rá a fotósotokra? Nagyon jól sikerültek a fényképek, és egyből feltűnt, hogy nem szokványosak. A fotóssal együtt találtátok ki a beállításokat?

A fotósunk régi jó barátunk. Tőle kaptuk nászajándékba a fényképezést. Profi munkát végzett. Kérésünk szerint az előkészületeket is fényképezte, így ezek is meg lettek örökítve, természetesen saját részre. A helyszínek kiválasztását rábíztuk, csak kértük, hogy többféle környezetben készüljenek a fotók. Viszont nem készültek műtermi fotók. Úgy gondoltuk, hogy nem maradhat le a környezet. Szerencsére feltaláltuk magunkat a fotózások során, valamint Bence (Molnár Bence) is szakértelemmel instruált bennünket, a helyszínek inspiráltak, így fesztelenül élvezhettünk minden beállítást.

 

A fotókból kitűnik, hogy változatos helyszíneken fényképeztek titeket. Mennyi időbe telt a fotózás?

Délután, a templomi esküvő előtt, közel 2 órát szántunk a fotózásra. Ez alatt 4 helyszínen voltunk, hogy Tihany szépségét felhasználva adjunk egy szép hátteret a nekünk örök emléket jelentő fényképeinknek.

Képek: pinterest.com

Képek: pinterest.com