Esküvői
trendek

2021
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


" Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példánybanlétezik a csillag milliókban,ez elég neki, hogy boldog legyenha a csillagokra pillant.” Antoine de Saint-Exupéry“Igézve álltam soká csöndesen,És percek mentek, ezreivel jöttek,Egyszer csak megfogtad kezem,S alélt pilláim lassan felvetődtek,És érzem szívemben visszatér,És zuhogó, mély zenével ered meg,Mint zsibbadt erek útjain a vér,A földi érzés: mennyire Szeretlek!"


Tóth Árpád

Fátyol vagy kalap? Konty vagy hosszú hajviselet?

Oszd meg a cikket: Válassz

A saját esküvőjén a legtöbb nő királylányként szeretné érezni magát. Ehhez elkerülhetetlen, hogy minden tökéletes legyen. Ruha, kiegészítők, és nem utolsósorban a hajviselet.

. Elsőre talán úgy gondoljuk, hogy egy egyszerű kontyot feldob a fodrász néhány romantikus hangulatú dísszel, de ez egyáltalán nem ilyen könnyű feladat… Sokat teszünk mi magunk is hajunk egészségéért, de a komolyabb lépéseket nem árt szakértőre bízni.

 

Az esküvő előtt célszerű már jó előre egyeztetni fodrászunkkal, illetve megbeszélni a fontosabb kérdéseket. A frizura kiválasztása időigényes feladat:
Első lépésben arról kell dönteni, hogy az ara fátyolt vagy kalapot szeretne viselni a nagy napon. Később pedig lehet próbálgatni a frizurákat. Végül pedig az esküvő előtt legalább két hónappal ajánlott elkezdeni a rendszeres igazítást.

 

A fodrászok szerint a legideálisabb, ha a lagzi előtt kb. 10-14 nappal kerül sor az utolsó festésre illetve vágásra, hiszen ennyi idő szükséges, hogy a haj egységessé váljon, valamint a megfelelő kezelhetőség érdekében az esküvő előtt két nappal kerüljön sor az utolsó hajmosásra is.
Az igazán tökéletes összhatás érdekében a ruhának megfelelően kell dönteni a végleges frizurát illetően. A modern stílusú ruhakölteményhez remekül passzol a konty, a klasszikus ruhákhoz a mostanság nagy divat egyenesített haj, míg a romantikus ruhákhoz inkább az arcba hulló lágy hullámok illenek.

 

A fátyol megfelelő rögzítése is fontos, hiszen senki sem szeretné a szertartás közben elhagyni azt. Ebben az esetben a hajtű javasolt, mert az jobban rögzít, mint egy egyszerű hullámcsat. Aki fátyol helyett mégis a kalap mellett dönt, annak azért egyszerűbb dolga van. A fodrászok szerint viszont többnyire azok a nők viselnek kalapot az esküvőn, akiknek rövid hajuk van, annak ellenére, hogy a nagyon rövid hajból is lehetne gyönyörű frizurát varázsolni.

 

A kiegészítők között is számtalan lehetőség adódik a választásra. Romantikus stílusú virágok, gyöngyök, csillogó kövecskék stb. De bármilyen frizurát is viseljen az ara egy gyönyörű diadém minden esetben csak emeli a haj szépségét. Sokan választják például fátyol mellé, de helyette is.

De viseljen bármilyen hajkölteményt is a menyasszony a legfontosabb mégis az, hogy elégedett legyen a végeredménnyel, mert a gyönyörű haj semmit sem ér, ha az ara tetszését nem nyeri el.

 

Képek: pinterest.com