Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Mi nem hirdetjük fennen, hangos szóval,Csak te, csak én, örök és holtomiglan,Mi megpróbálunk csendben boldogok lenni,Lelkünk mélyén őszintén, igazán szeretni."


Stendhal

Fátyol vagy kalap? Konty vagy hosszú hajviselet?

Oszd meg a cikket: Válassz

A saját esküvőjén a legtöbb nő királylányként szeretné érezni magát. Ehhez elkerülhetetlen, hogy minden tökéletes legyen. Ruha, kiegészítők, és nem utolsósorban a hajviselet.

. Elsőre talán úgy gondoljuk, hogy egy egyszerű kontyot feldob a fodrász néhány romantikus hangulatú dísszel, de ez egyáltalán nem ilyen könnyű feladat… Sokat teszünk mi magunk is hajunk egészségéért, de a komolyabb lépéseket nem árt szakértőre bízni.

 

Az esküvő előtt célszerű már jó előre egyeztetni fodrászunkkal, illetve megbeszélni a fontosabb kérdéseket. A frizura kiválasztása időigényes feladat:
Első lépésben arról kell dönteni, hogy az ara fátyolt vagy kalapot szeretne viselni a nagy napon. Később pedig lehet próbálgatni a frizurákat. Végül pedig az esküvő előtt legalább két hónappal ajánlott elkezdeni a rendszeres igazítást.

 

A fodrászok szerint a legideálisabb, ha a lagzi előtt kb. 10-14 nappal kerül sor az utolsó festésre illetve vágásra, hiszen ennyi idő szükséges, hogy a haj egységessé váljon, valamint a megfelelő kezelhetőség érdekében az esküvő előtt két nappal kerüljön sor az utolsó hajmosásra is.
Az igazán tökéletes összhatás érdekében a ruhának megfelelően kell dönteni a végleges frizurát illetően. A modern stílusú ruhakölteményhez remekül passzol a konty, a klasszikus ruhákhoz a mostanság nagy divat egyenesített haj, míg a romantikus ruhákhoz inkább az arcba hulló lágy hullámok illenek.

 

A fátyol megfelelő rögzítése is fontos, hiszen senki sem szeretné a szertartás közben elhagyni azt. Ebben az esetben a hajtű javasolt, mert az jobban rögzít, mint egy egyszerű hullámcsat. Aki fátyol helyett mégis a kalap mellett dönt, annak azért egyszerűbb dolga van. A fodrászok szerint viszont többnyire azok a nők viselnek kalapot az esküvőn, akiknek rövid hajuk van, annak ellenére, hogy a nagyon rövid hajból is lehetne gyönyörű frizurát varázsolni.

 

A kiegészítők között is számtalan lehetőség adódik a választásra. Romantikus stílusú virágok, gyöngyök, csillogó kövecskék stb. De bármilyen frizurát is viseljen az ara egy gyönyörű diadém minden esetben csak emeli a haj szépségét. Sokan választják például fátyol mellé, de helyette is.

De viseljen bármilyen hajkölteményt is a menyasszony a legfontosabb mégis az, hogy elégedett legyen a végeredménnyel, mert a gyönyörű haj semmit sem ér, ha az ara tetszését nem nyeri el.

 

Képek: pinterest.com