Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Mi nem hirdetjük fennen, hangos szóval,Csak te, csak én, örök és holtomiglan,Mi megpróbálunk csendben boldogok lenni,Lelkünk mélyén őszintén, igazán szeretni."


Stendhal

Esküvői frizura – a Te arcodhoz

Oszd meg a cikket: Válassz

Mire eljön az esküvőnk ideje legtöbben már tisztában vagyunk azzal, hogy milyen az arcunk formája. Ha még vannak kétségeid, most segítünk meghatározni, ha már tisztában vagy adottságaiddal, akkor segítünk a tökéletes menyasszonyi frizura kiválasztásában.

Ovális arc

Arcod hosszabb, mint amilyen széles. Legszélesebb pontja valahol a fülek vonalában van. Ha ebbe a csoportba tartozol, akkor rendkívül szerencsés vagy frizurák terén. Az ovális forma a legharmonikusabb, ezért nehéz rosszul választani.

 

Mivel ronthatod el? Ha karakteres, zömök frufrut vágatsz vagy túl merész vágást kérsz.

 

 

Szögletes arc

Az arcod a homlokod és az állcsontod magasságában közel azonos szélességű. Mivel ez a forma lágyítást kíván, válassz rövidebb vagy középhosszú fazont. Finomít a vonásokon a hullám, de a laza frufru is. Válassz kissé megemelt frizurát, hogy nyújts kissé az arcodon.

 

Kerüld el a hosszú egyenes hajat, mert összenyomja az arcodat. Nem szerencsés az állcsont magasságában végződő bubi, mert kiemeli a szögletességet.

 

Szív arc

Az arccsontod széles, az állad kissé hegyes, az állcsontod alatt végződik. Az áll alatti vagy annál hosszabb frizurák előnyösek számodra, főként, ha lépcsőzetesen vágott. Válaszd el a hajad oldalt, ha frufrut vágatsz az legyen aszimmetrikus. Ha rövid hajat hordasz, akkor a hangsúly a tarkódon legyen és ez érvényes a kontyra is.

 

Ne viselj a fejtetőn magas frizurát! A nyakba hulló hajvég sem előnyös, mert az arc felső részét hangsúlyozza. A tömött, sima haj nehezíti a vonásokat.

 

 

Háromszögletű arc

Ez az arcforma nagyon drámai, a legtöbb fazon jól fog állni neked. Bátran viselj rövidebb fazonokat, de akkor a hangsúly a tarkódon legyen. Minden jól áll még, ami a szív alakú archoz is passzol.

 

Hagyd ki az arcodba fésült túl sok hajat, ami eltereli a figyelmet a kellemes vonásaidról.

 

 

Hosszúkás arc

A rövidtől a félhosszú frizuráig érdemes választanod, mert ezek közelítik az arcformádat az oválishoz. A haj oldalt legyen hangsúlyos, laza frufruval még tökéletesebb eredményt érhetsz el. A vágással is csökkenthetsz az arc hosszán, ha a frizurád körvonala kerek vagy ovális. A réteges vágással légy óvatos, mert ez növelheti az arc méretét, de ha jól választasz, lágyabb vonalakat eredményez.

 

Kerüld el a sima hosszú hajat, mert ez nyújthat az arcodon. Hosszú hajat csak akkor válassz, a bármikor rendelkezésedre áll egy saját fodrász. Mivel legtöbben nem engedhetik ezt meg maguknak, érdemes a vállig érő fazonoknál maradni. Semmiképp se válassz olyan hajat, ami a fejtetőn magas.

 

 

Kerek arc

Válassz magas feltűzést, vagy fejtetőn erőteljes rövidet. Ezeket a fazonokat szinte csak te engedheted meg magadnak. A választékod legyen aszimmetrikus. Az arcodba hulló tincseket is aszimmetrikusan fésüld.

 

Nem előnyös a frufru, mert szélesíti az arcot. A rövid, egyenes bubitól is kerekebb lesz a pofid. A göndör hajat nagyon alaposan kell kiválasztani, hogy ne váljon hátrányodra, de ez se érjen az állad vonalába.

 

 

Reméljük mindenkinek sikerül megtalálni a számára tökéletes frizurát, és már pontos instrukciókkal tudsz a fodrászodhoz menni!

Képek: pinterest.com