Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Most valóság lesz minden édes remény,Mely ott él a szívünk rejtekén,Az élet és a szerelem tárt karokkal vár,S hogy szép lesz-e csak rajtunk áll."


Fagyajev

Esküdjünk a szabadban?

Oszd meg a cikket: Válassz

Hazánkban nagy hagyománya van a polgármesteri hivatalok házasságkötő termeiben tartott szertartásoknak. Ugyanakkor az utóbbi években minket is elért a nyugati trend, egyre népszerűbbek a szabadtéri esküvők. Mindkettőnek megvan az előnye, tudd meg, hogy hozzátok melyik illik jobban!

Nem egyszerű meghozni a legjobb döntést a helyszín kiválasztásakor. Ezért segítségképp összegyűjtöttem nektek a szabadtéri és a házasságkötő teremben tartott ceremóniák előnyeit.

 

A házasságkötő terem előnyei 5 pontban:

  1. Egyszerűbb az esküvő lebonyolítása, nem kell engedélyt kérni a jegyzőtől a külső helyszíni szertartásra.
  2. Ha szerényebb keret áll rendelkezésetekre, akkor ez az ideális választás, hiszen egyszerű és elegáns.
  3. Az esküvői ceremónia és a lagzi két különböző helyszínen kerül megrendezésre. Ezáltal meghívhattok olyan vendégeket is, akiket a lagzira nem szeretnétek.
  4. Nem vagytok kitéve az időjárás viszontagságainak. Ha tavasszal mondjátok ki a boldogító igent, akkor érdemes ezt a lehetőséget választani.
  5. Ha szűk körben tervezitek a szertartást, akkor célszerű hivatali helyszínt választani.

 

 

És most lássuk a szabadtéri esküvő előnyeit 5 pontban:

 

  1. Ti választhatjátok ki a helyszínt, ezáltal sokkal személyesebb lesz a ceremónia.
  2. Felfogadhattok profi szertartásvezetőt, aki személyre szabottan foglalkozik veletek. Lehetőség van arra, hogy átbeszéljétek a szövegeket, illetve a protokollt.
  3. A ceremónia és a lagzi egyazon helyszínen kerül megrendezésre. Ezzel sok kellemetlenségtől meg lehet kímélni a vendégeket és magatokat, hogy nem kell egyik helyszínről a másikra rohanni.
  4. Ha nyáron tartjátok az esküvőt, akkor a melegben sokkal kellemesebb egy szellős szabadtéri helyszín, mint egy kisebb, zárt tér.
  5. Ha nagy a násznép, akkor jobb választás a szabadban kimondani a boldogító igent, mert kellemetlenséget okozhat, ha csak a vendégek fele fér el a házasságkötő teremben.

Remélem sikerült támpontokat adnom a választáshoz és jó döntést fogtok hozni! Persze a helyszín mellett számos fontos kérdésben kell még dűlőre jutnotok, de legyen szó akár ruha-, akár dekorációválasztásról, cikkeinkből segítséget kaphattok.

 

Esküdjünk a szabadban

Képek: pinterest.com