Esküvői
trendek

2020
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Amikor megszólal az orgona zenéje,Elhangzik mindkettőnk ajkáról az igen.Sorsunk ekkor eggyé forr majd össze,Szeretni akarlak és megtartani mindörökre.Kezem feléd nyújtom, szívem neked adomMelyet vissza soha nem kérekSzeress egy életben át, úgy mint én TégedÉs akkor is ha már nem élek."


Ady

A télen tartott esküvő 10 parancsolata

Oszd meg a cikket: Válassz

Ritka az, hogy valaki a telet választja esküvője időpontjának, ám éppen ezért mondhatjuk különlegesnek. Azoknak a merész vállalkozóknak, akik a téli zimankóban mondják ki a boldogító igent, gyűjtöttünk össze néhány tanácsot, hogy semmin se „csússzon el” az esküvő.

1. Télen nagy gondot kell fordítani az autódekorációra, ugyanis a virágok könnyen elfagyhatnak, lekonyulhatnak a hidegben. Ezért célszerű olyan virágokat választani, melyek jobban bírják a hideget, netán a havat vagy az esőt.

 

2. A vőlegény és az ara ruhatárát ki kell egészíteni melegebb holmikkal is, gondolunk itt arra, hogy legyen megfelelő kabát, parka vagy kesztyű. A menyasszonyi ruha lehetőség szerint ne legyen túl hosszú, azaz ne húzzuk a földön, mert hogy néz ki egy „koszos menyasszony”!?

 

3. Fontos, hogy az ifjú pár cipőjének talpára tegyünk csúszásgátlót, nehogy a jeges úton elcsússzon valamelyikük, és kezét-lábát törje.

 

4. Ebben az időszakban a szeszélyes időjárással is számolni kell, ugyanis bármelyik pillanatban eleredhet az eső, vagy szakadhat a hó. Így megelőzhetjük azt, hogy a menyasszonynak tönkremenjen a frizurája, és elázzon a ruhája.

 

 

5. A násznép vonulását egyik helyről a másikra lehetőleg rövidre tervezzük, hiszen a hidegben mindenki teljesen átfagyna a hosszú úton.

 

6. A lakodalom helyszínén érdemes olyan helyiséget kialakítani, ahol a kabátokat gond nélkül el lehet helyezni. Ez azért fontos, mert egyébként mindenki csak rakosgatná egyik helyről a másikra. Esetleg a szék háttámláját „díszítené”, amely kényelmetlen. Nem beszélve arról, hogy a hosszabb kabátok a földet súrolnák.

 

7. Figyeljünk oda a terem fűtésére is, mert a szélsőséges megoldás sem előnyös. A túlzott melegben könnyebben kitikkad a násznép, a túlzott hidegben pedig nem marad egy talpalatnyi hely sem a táncparketten, ugyanis mindenki a tánccal próbálja felmelegíteni magát.

 

8. A tánc hevében ügyeljünk arra, hogy ha kimelegedtünk, akkor se válasszuk a hirtelen felfrissülést, ne menjünk ki a szabadba, mert az többet ártana, mint használna.

 

9. Ilyenkor a gyerekek is több figyelmet igényelnek! Visszafogni nem lehet őket a játszadozásban, ugyanis óhatatlanul ki-be rohangálnak a teremből, de azt azért megtehetjük, hogy kabát nélkül nem engedjük őket a hidegbe.

 

10. Egy téli esküvőn nincs szükség sok hideg italra, így az üdítők hőmérsékletére fokozottan ügyeljünk, illetve az itallapot kiegészíthetjük forró italokkal, mint például a forralt borral, vagy a különböző ízesítésű teákkal.

Képek: pinterest.com