Esküvői
trendek

2023
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"A boldogságot nem lehet ajándékba kapni, Egyetlen titka: adni mindig csak adni.Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet,És sok-sok önzetlen tiszta szeretetet."


Goethe

A télen tartott esküvő 10 parancsolata

Oszd meg a cikket: Válassz

Ritka az, hogy valaki a telet választja esküvője időpontjának, ám éppen ezért mondhatjuk különlegesnek. Azoknak a merész vállalkozóknak, akik a téli zimankóban mondják ki a boldogító igent, gyűjtöttünk össze néhány tanácsot, hogy semmin se „csússzon el” az esküvő.

1. Télen nagy gondot kell fordítani az autódekorációra, ugyanis a virágok könnyen elfagyhatnak, lekonyulhatnak a hidegben. Ezért célszerű olyan virágokat választani, melyek jobban bírják a hideget, netán a havat vagy az esőt.

 

2. A vőlegény és az ara ruhatárát ki kell egészíteni melegebb holmikkal is, gondolunk itt arra, hogy legyen megfelelő kabát, parka vagy kesztyű. A menyasszonyi ruha lehetőség szerint ne legyen túl hosszú, azaz ne húzzuk a földön, mert hogy néz ki egy „koszos menyasszony”!?

 

3. Fontos, hogy az ifjú pár cipőjének talpára tegyünk csúszásgátlót, nehogy a jeges úton elcsússzon valamelyikük, és kezét-lábát törje.

 

4. Ebben az időszakban a szeszélyes időjárással is számolni kell, ugyanis bármelyik pillanatban eleredhet az eső, vagy szakadhat a hó. Így megelőzhetjük azt, hogy a menyasszonynak tönkremenjen a frizurája, és elázzon a ruhája.

 

 

5. A násznép vonulását egyik helyről a másikra lehetőleg rövidre tervezzük, hiszen a hidegben mindenki teljesen átfagyna a hosszú úton.

 

6. A lakodalom helyszínén érdemes olyan helyiséget kialakítani, ahol a kabátokat gond nélkül el lehet helyezni. Ez azért fontos, mert egyébként mindenki csak rakosgatná egyik helyről a másikra. Esetleg a szék háttámláját „díszítené”, amely kényelmetlen. Nem beszélve arról, hogy a hosszabb kabátok a földet súrolnák.

 

7. Figyeljünk oda a terem fűtésére is, mert a szélsőséges megoldás sem előnyös. A túlzott melegben könnyebben kitikkad a násznép, a túlzott hidegben pedig nem marad egy talpalatnyi hely sem a táncparketten, ugyanis mindenki a tánccal próbálja felmelegíteni magát.

 

8. A tánc hevében ügyeljünk arra, hogy ha kimelegedtünk, akkor se válasszuk a hirtelen felfrissülést, ne menjünk ki a szabadba, mert az többet ártana, mint használna.

 

9. Ilyenkor a gyerekek is több figyelmet igényelnek! Visszafogni nem lehet őket a játszadozásban, ugyanis óhatatlanul ki-be rohangálnak a teremből, de azt azért megtehetjük, hogy kabát nélkül nem engedjük őket a hidegbe.

 

10. Egy téli esküvőn nincs szükség sok hideg italra, így az üdítők hőmérsékletére fokozottan ügyeljünk, illetve az itallapot kiegészíthetjük forró italokkal, mint például a forralt borral, vagy a különböző ízesítésű teákkal.

Képek: pinterest.com