Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Lelkünk tiszta szerelmével oltár elé megyünk Hogy egymásnak örök hűséget tegyünk S ha szerelmünk lángja parázzsá csitulna Gyermekünk szemében újra s újra lobogna."


Kovács Mihály

A nyáron tartott esküvő 10 parancsolata

Oszd meg a cikket: Válassz

Mindenki szereti a jó időt, a nyarat, és a napsütést, ezért sokan választják a nyári esküvőt. A nagy kánikulában viszont oda kell figyelni néhány dologra, hogy ne okozzon gondot a forróság. Az alábbi tippekkel és tanácsokkal próbálunk meg segítséget nyújtani a hőség átvészelésére.

  • Először is a legfontosabb, hogy lehetőség szerint olyan helyszínt válasszunk, amelyben található légkondicionáló berendezés is, amelynek használata nem kötelező, de legyen meg a lehetőség, mert úgysem tudjuk kiszámítani, hogy mikorra esik nyáron a melegebb időjárás.
  • Oda kell figyelni az idősebb korosztályra is, mivel ők rosszabbul bírják a meleget mint a fiatalok. Ezért azt tanácsoljuk, hogy gondoskodjunk róla, hogy mindig tele legyen a poharuk hűsítő itallal vagy legyen a kéznél vizes ruha. Viszont ne válasszuk a könnyebb utat, hogy a légkondicionáló alá ültetjük őket, mivel ott könnyen tüdőgyulladást kaphatnak.
  • Rendkívül fontos az ételek megfelelő tárolása, hűtése. Nehogy a násznép a kórházban „táncolja a menyasszonytáncot”. A könnyebben romlandó ételeket tegyük biztos helyre, vagyis hűtőbe a tálalás idejéig, aztán ügyeljünk arra, hogy a fogyasztás után a maradék ne maradjon az asztalon, az éjféli felszolgálásig hűtsük vissza.
  • Az ételek közül a torták igénylik a legnagyobb figyelmet, mivel ezek kerülnek legkésőbb az asztalokra. Itt is gondoskodni kell a megfelelő hűtésről és a megfelelő nagyságú hűtőről, hogy a menyasszonyi torta is elférjen.
  • A menü összeállításánál is gondoljunk a vendégekre, akiknek kánikulában jól jön egy kis frissítő gyümölcs, vagy hideg saláta. Így ezekkel a könnyedebb ételekkel a tánc is könnyebben fog menni.

 

 

  • A nyári melegben számolni kell azzal, hogy a vendégek több italt fogyasztanak, ezért a szokásosnál nagyobb mennyiségről kell gondoskodni. A pincérekkel beszéljük meg, hogy – több borravaló fejében – figyeljenek arra, hogy folyamatosan legyen mindenki számára hűsítő folyadék.
  • A menyasszony sminkjének elkészítésénél is ügyelni kell a meleg „káros” hatására. Készíttessünk tartósabb sminket, nehogy a végén „elolvadjon” az ifjú ara. Lehetőség szerint kérjünk márkásabb kozmetikumokat, mivel ezek általában tartósabbak is.
  • A vőlegény számára váltásingekről se feledkezzünk meg, ugyanis elkerülhetetlenül megizzad, mire megtáncoltatja a násznépet.
  • Mivel a meleg hatására könnyebben hervadnak a virágok, ezért gondoskodnunk kell az asztali díszek és a csokrok frissen tartásáról is. Jusson eszünkbe, hogy a virág is szomjazik!
  • És végül arról sem feledkezzünk meg, hogy nyári éjszakákon a bogarak, szúnyogok is kellemetlenséget okozhatnak, ezért lehetőség szerint gondoskodjunk valamilyen védelemről ellenük.

 

Képek: pinterest.com