Esküvői
trendek

2022
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Szerettem ernyős szemedet, etető puha kezedet,mellém simuló testedet,csókolnám minden részedet. Ha minket földbe letesznek,ott is majd téged szeretlek,őszi záporral mosdatlak,vadszőlő-lombbal csókollak."


Weöres Sándor

A jó párkapcsolat 10 parancsolata

Oszd meg a cikket: Válassz

A jó párkapcsolat elengedhetetlen feltétele a jó házasságnak. Igazodnunk kell egymáshoz, hogy jól működjön minden. Szerencsére elmondhatom magamról, hogy ilyen kapcsolatban élek immár 5 boldog éve, így megoszthatom másokkal, hogy milyen csapdákat kerüljenek el.

Szerintem mindennek az alapja a hűség és a bizalom. Fontos, hogy bízzunk partnerünkben! Ellenkező esetben nem tudjuk elmondani legbelső érzéseinket, megosztani vele aggályainkat. Mindig kételkedni fogunk a másikban, és az jár majd folyton a fejünkben, hogy mikor mond igazat és mikor nem. Úgy gondolom, hogy ha már a kezdettől nincs meg a bizalom – és egy bizonyos időn belül azt nem is szerezzük meg -, akkor felesleges tovább folytatni az együtt járást.

 

A bizalomhoz szorosan hozzátartozik, hogy igazat mondjunk szerelmünknek, még akkor is, ha az fáj, vagy a kapcsolat végét jelenti. Mindenki megérdemli az őszinteséget, akár a múltat, akár a jelent illetően.

 

Ne féltékenykedjünk! Ez megöli a szerelmet. Persze nem azt mondom, hogy legyünk közönyösek, mert jó az, ha van egy kis egészséges féltékenykedés, csak arra vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba!

Ne legyen titkunk a másik előtt, ne titkoljuk a múltbeli kapcsolatainkat! Mindent mondjunk el párunknak, ezzel megelőzhetjük, hogy más szájából hallja azt, amit nekünk kellene elmondanunk. Fontos tudatnunk a párunkkal, hogy most csakis ő van az életünkben – a múlt az megmarad a múltnak.

 

Beszéljünk meg mindent egymással. Mondjuk el véleményünket, döntsünk közösen! Ha a vélemények nem egyeznek, akkor válasszunk egy okos megoldást: az “aranyközéputat”!

 

Párkacsolat

 

Elveinket ne adjuk fel a másikért, inkább próbáljuk összeegyeztetni! Itt is érvényes az „aranyközépút” lehetősége.

 

Minden összezördülés után beszéljük meg a dolgot partnerünkkel. Viszont a beszélgetést csak akkor kezdjük el, ha a harag már elszállt, különben újabb veszekedésben találjuk magunkat.

 

Ha a veszekedés este történt, akkor ügyeljünk arra, hogy haraggal ne térjünk nyugovóra. Előtte mindenképpen béküljünk ki, még akkor is, ha a beszélgetés másnapra marad.

 

Próbáljuk meg az együttélést! Ne lakjunk túl sokáig a szülőkkel, különben rámehet a kapcsolatunk! Ismeri mindenki a mondást: “Két dudás egy csárdában nem fér meg!” Ha külön lakunk, akkor saját magunknak oszthatjuk be szabadidőnket, pénzünket; nem kell igazodni a velünk együtt élőkhöz, csak egymáshoz.

Képek: pinterest.com