Esküvői
trendek

2025
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Sírok, ha sírsz, ha ragyogsz, ragyogok,Néma barátod, rabszolgád vagyok,Alázatos és bizalmas barát,Aki nem kér semmit, csak néz és imád,És nem akar lenni, csak általad,Csak az árnyéka annak, ami vagy."


Szabó Lőrinc

Esküdjünk a szabadban?

Oszd meg a cikket: Válassz

Hazánkban nagy hagyománya van a polgármesteri hivatalok házasságkötő termeiben tartott szertartásoknak. Ugyanakkor az utóbbi években minket is elért a nyugati trend, egyre népszerűbbek a szabadtéri esküvők. Mindkettőnek megvan az előnye, tudd meg, hogy hozzátok melyik illik jobban!

Nem egyszerű meghozni a legjobb döntést a helyszín kiválasztásakor. Ezért segítségképp összegyűjtöttem nektek a szabadtéri és a házasságkötő teremben tartott ceremóniák előnyeit.

 

A házasságkötő terem előnyei 5 pontban:

  1. Egyszerűbb az esküvő lebonyolítása, nem kell engedélyt kérni a jegyzőtől a külső helyszíni szertartásra.
  2. Ha szerényebb keret áll rendelkezésetekre, akkor ez az ideális választás, hiszen egyszerű és elegáns.
  3. Az esküvői ceremónia és a lagzi két különböző helyszínen kerül megrendezésre. Ezáltal meghívhattok olyan vendégeket is, akiket a lagzira nem szeretnétek.
  4. Nem vagytok kitéve az időjárás viszontagságainak. Ha tavasszal mondjátok ki a boldogító igent, akkor érdemes ezt a lehetőséget választani.
  5. Ha szűk körben tervezitek a szertartást, akkor célszerű hivatali helyszínt választani.

 

 

És most lássuk a szabadtéri esküvő előnyeit 5 pontban:

 

  1. Ti választhatjátok ki a helyszínt, ezáltal sokkal személyesebb lesz a ceremónia.
  2. Felfogadhattok profi szertartásvezetőt, aki személyre szabottan foglalkozik veletek. Lehetőség van arra, hogy átbeszéljétek a szövegeket, illetve a protokollt.
  3. A ceremónia és a lagzi egyazon helyszínen kerül megrendezésre. Ezzel sok kellemetlenségtől meg lehet kímélni a vendégeket és magatokat, hogy nem kell egyik helyszínről a másikra rohanni.
  4. Ha nyáron tartjátok az esküvőt, akkor a melegben sokkal kellemesebb egy szellős szabadtéri helyszín, mint egy kisebb, zárt tér.
  5. Ha nagy a násznép, akkor jobb választás a szabadban kimondani a boldogító igent, mert kellemetlenséget okozhat, ha csak a vendégek fele fér el a házasságkötő teremben.

Remélem sikerült támpontokat adnom a választáshoz és jó döntést fogtok hozni! Persze a helyszín mellett számos fontos kérdésben kell még dűlőre jutnotok, de legyen szó akár ruha-, akár dekorációválasztásról, cikkeinkből segítséget kaphattok.

 

Esküdjünk a szabadban

Képek: pinterest.com