Esküvői
trendek

2025
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Amikor megszólal az orgona zenéje,Elhangzik mindkettőnk ajkáról az igen.Sorsunk ekkor eggyé forr majd össze,Szeretni akarlak és megtartani mindörökre.Kezem feléd nyújtom, szívem neked adomMelyet vissza soha nem kérekSzeress egy életben át, úgy mint én TégedÉs akkor is ha már nem élek."


Ady

Szakítva a hagyományokkal – a tematikus esküvők

Oszd meg a cikket: Válassz

Napjainkban egyre több pár törekszik arra, hogy ne csak saját maguk, de a vendégek számára is örök emlék maradjon az esküvőjük. Ez lehet az oka annak, hogy évről évre többen választják a tematikus esküvőt a már jól ismert ‘eladó a menyasszony!’ – töltött káposzta – mulatós zene kombináció helyett.

A tematikus esküvő lényege, hogy az eseményt valamilyen meghatározó téma köré csoportosítva szervezi meg az ifjú pár, és ehhez igazítja a helyszínt, a menyasszony és a vőlegény kinézetét, a meghívókat, az ételeket, a dekorációt, még akár a vendégek dresszkódját is. A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, az adott esküvőt mintázhatják filmek, korszakok, de akár meghatározott helyszínek hangulatai is.  Határt csak a pár képzelőereje, pénztárcája, és a vendégek tűréshatára szabhat.  Ezt bebizonyítandó, íme néhány ötlet.

 

A hippikorszak szerelmesei cseréljék le a hagyományos esküvői sátrat a Hair musical díszleteire: minél több szín, virágcsokor és békejel, annál jobb. A menyasszony öltözzön könnyed, lenvászon fehér ruhába, haját szigorú konty helyett rendezze laza fonatba, és tűzdelje tele virágokkal. A meghívók természetesen csakis újrahasznosított papírból készülhetnek, a nászindulót pedig a Good Morning Starshine helyettesítheti.

 

 

Ha a pár kedvencei közé tartoznak a horrorfilmek, és kellőképp bevállalósak, akár ezt is választhatják az esküvő témájául. Elsőre bizarrnak tűnhet, ahogy Dracula adja áldását a frigyre, miután a feketébe öltözött pár töklámpások fényében kimondja a boldogító igent, de lássuk be, felejthetetlen esemény. A vendéglistát azonban jól gondoljuk át, a Freddy Krueger jelmezbe öltözött vőfély nem feltétlenül kelt majd jó benyomást a gyermekekben és idősekben.

 

Bizonyára sok menyasszony álmodozik arról, hogy Velencében kötik be a fejét, majd gondolán hajóznak tovább kedvesével a házasélet felé. Hazánkban ennek megvalósítása aligha lehetséges, a karnevál hangulatát azonban így is megidézhetjük. Álarcok, pompás ruhák, gazdagon díszített helyszín, végül előkelő ételek felszolgálása, és a gondolák hiánya már fel sem tűnik. És talán azt is elnézhetjük, ha a vőlegény egy estére Casanovává avanzsál – persze csak a külsőségekben.

 

Bár tény, hogy a rég nem látott nagynénik szeme nagyobb valószínűséggel kerekedik el, ha az ara például egy Harley Davidsonon gurul az oltár elé, vagy a hagyományos menyecskeruha helyett trapéznadrágban vág bele az asszonyéletbe, de a cél éppen ez. A tematikus esküvő kétségkívül egyedi, és mindenki számára emlékezetes marad.

Képek: pinterest.com