Esküvői
trendek

2025
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Sírok, ha sírsz, ha ragyogsz, ragyogok,Néma barátod, rabszolgád vagyok,Alázatos és bizalmas barát,Aki nem kér semmit, csak néz és imád,És nem akar lenni, csak általad,Csak az árnyéka annak, ami vagy."


Szabó Lőrinc

Randy Fenoli – Mondj igent a ruhára! 2. rész

Oszd meg a cikket: Válassz

Interjúsorozatunk első részében megismerhettétek Randy Fenolit a Mondj igen a ruhára című műsor házigazdáját és egyben a Kleinfeld ruhaszalon „divat” igazgatóját. Ígéretünkhöz híven, most magáról a műsorról szóló interjúnkat olvashatjátok. Megismerhetitek, hogy zajlik egy ruhaválasztás. Megtudhatjátok hogyan vonjuk be a választásba a családtagokat vagy épp hogyan vonjuk ki őket belőle. Illetve több érdekességet is megtudhattok a műsorról.

Honnan jött az ötlet, hogy a Kleinfeld Bridal-ban egy ilyen műsort indítsatok?

Ez történetesen egy producer ötlete volt, akik kikérte a véleményem, én pedig úgy gondoltam, működne. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó kis show lesz már a kezdetektől.

 

A műsor egyedisége az, hogy mi nem rendezünk meg előre semmit, minden természetesen és a valós időben történik – a menyasszonyokat sem készítjük fel előre. Amit a műsorban látni, az mind valós. Azok az emberek tényleg mondanak dolgokat, azok a történések tényleg megtörténnek.

 

A műsorban sokszor segítesz más tanácsadóknak is, hogy megtalálják a menyasszony számára a megfelelő ruhát. Volt valaha ellentét közted és a többi tanácsadó véleménye között?

Két “fej” (két vélemény) mindig jobb, mint egy. Amikor kér ember dolgozik egy menyasszonnyal, az mindig megkönnyíti a helyzetet. Egyikünknek eszébe jut egy ruha, ami például a másiknak nem.

 

Mindannyiunknak más az ízlése, főleg ami a divatot illeti, szóval néha vannak ellentmondások, de úgy gondolom, hogy a hölgyekkel (tanácsadókkal) együtt dolgozni igazán csodálatos dolog.

 

Randy Fenoli - Mondj igent a ruhára! 2. rész

 

Sok menyasszony a hozzátartozóival és barátaival érkezik a próbára. Megnehezíti ez valamennyire a választást a menyasszonyok számára?

Találkoztam olyan menyasszonnyal, aki egy 10 fős társasággal érkezett a próbára, és mind a 10 ember, aki vele volt tudta, hogy a menyasszony mennyit szeretne költeni, tudták, hogy milyen a számára megfelelő ruha, hogy milyen az ő stílusa. Támogatóan körülvették, tudtak a személyes érzelmeiről és szinte mindenben egyetértettek – a találkozó igazán fantasztikusan sikerült.

 

Később egy menyasszony tért be hozzánk az édesanyjával, és kettőjüknek teljesen eltérő ízlésvilága volt. Nem értettek egyet abban, hogy mennyit szeretnének költeni a ruhára, és még számos dologban nem egyezett a véleményük. Ekkor úgy éreztem, hogy a helyzet rossz irányba halad – de azt mondtam a menyasszonynak, hogy “Ez az a pillanat, amikor leányból nővé válsz, tehát mindenképp fontos, hogy mielőtt eljössz a próbára, leülj a családtagjaiddal és elmondd nekik, hogy mennyi az, amit hajlandó vagy a ruhádra költeni; hogyan szeretnél kinézni az esküvődön, mi az amire vágysz. És kérd meg őket, hogy tartsák észben, hogy ez a te menyasszonyi ruhád és nem az övék.”

 

Ugyanis nagyon sokszor, amikor a menyasszonyok másokat is magukkal hoznak, nem tudják uralni a beszélgetést. Mindenki beleszól, hogy “Nézzük meg ezt is!” vagy “Kíváncsi lennék arra is”, pedig lehet, hogy közben maga a menyasszony nem is kíváncsi azokra a ruhákra.

 

Szerintem mindenképp a menyasszony felelőssége, hogy hogyan alakul a ruhapróba. Egy a fontos, előtte le kell ülnie beszélni a kísérőkkel.

 

Újabban egy igen figyelemfelkeltő trend a reality televíziózás és show-k világában, hogy a figyelem az esküvőkön és magukon a menyasszonyokon van. Mit gondolsz ez az a show, ami a nyugalmat és a hosszú életet közvetíti?

Igen, amire a leginkább büszke vagyok, hogy a műsornak – ahogyan én látom – pozitív üzenete van. Az első évad egy kissé jobban összpontosított a szalon munkatársaira és a ruhák eladására. Azóta viszont sokat változott, és ma már a műsor ténylegesen a menyasszonyokról, a családjukról és a családi összetartásról szól.

 

De a legfontosabb, ami megkülönböztet minket a többi valóság show-tól, hogy a mi műsorunk nem színpadias, nem egy forgatókönyv alapján megtervezett. Amint a menyasszony belép a szalonunkba, a kamerák azonnal elindulnak, tehát nem beszélek vele a forgatás előtt, vagy a kamerák háta mögött. Ez az egyik fontos momentuma a műsornak, de ezen felül pozitív értékeket is közvetít. Ezek az értékek a családról, a családi összetartásról szólnak, illetve megismerhetjük a menyasszony szüleihez való viszonyát, a “leányból felnőtt nővé válását”, valamint élete egyik legszebb napját.

 

Ráadásul szinte mindenki azonosulni tud a műsorral, hiszen amikor meglátnak valakit a műsorban sokan felkiáltanak “Úristen, ő a nagymamám!” vagy “Atyaég, így viselkedik a nővérem is!”. Ez az amiért a műsorunk igazán sikeres lehet.

 

Randy Fenoli 

 

Van valamilyen korlát a menyasszonyok számára, hogy hány ruhát próbálhatnak fel egy próbán, vagy hány alkalommal mehetnek vissza hozzátok a szalonba?

Nos, nálunk egy próba 1,5 óráig tart és a menyasszonyok annyiszor jöhetnek vissza hozzánk, amennyiszer csak szeretnének – ezt nem korlátozzuk számukra. Habár figyelmeztetni szoktam a menyasszonyokat, hogy ne próbáljanak fel túl sok ruhát, mert az csak összezavarhatja őket, és nehezíti a választást. Látják az egyiken a fűzőt, a másikon a szoknya részt, egy harmadikon a gyöngy díszítést. A saját kezükkel “összerakják” ezeket a ruhákat, de mégsem működnek.

 

Én úgy vettem észre, hogy Amerikában a menyasszonyok 70-80%-a végül azt a ruhát vásárolja meg, ami benne volt az első három általa felpróbáltban, hiszen amikor egy menyasszony betér a szalonba, akkor – szakértelmünk segítségével – mi már látjuk melyek azok a ruhák, amiket érdemes felpróbálnia.

 

Mennyi időbe kerül elkészíteni a tökéletes ruhát – korrekciókkal együtt?

Általában, ha Amerikában meg szeretnéd rendelni a ruhád, érdemes 8-12 hónappal korábban megrendelni, ami két hónappal az esküvő előtt érkezik meg hozzánk a szalonba. A nagy nap előtt a menyasszonyok általában háromszor látogatnak el hozzánk, hogy rájuk igazítsuk a ruhát. Sok menyasszony nem tudja, de ez az egyik legfontosabb a ruhával kapcsolatban, hiszen ha nincs tökéletesen és pontosan a menyasszonyra igazítva, akkor borzasztóan fog kinézni. Le fog csúszni, gyűrött lesz, a menyasszony eleshet benne, tehát az igazítás nagyon fontos.

 

Voltak már celebek nálatok, és ha igen, milyen ruhát vásároltak?

Igen, jártak nálunk hírességek, amolyan “B-kategóriás” hírességek jöttek el, hogy megnézzenek minket. Természetesen nem nevezhetem meg őket, de tipikusan olyanok voltak, akik futball és kosárlabda sztárokhoz mentek feleségül. De ha igazán híres valaki, akkor a megfelelő ruha kiválasztásakor szinte minden esetben végigjárja a nívósabb tervezők szalonjait.

 

Azonban én úgy gondolom, hogy minden egyes menyasszony, akivel én valaha dolgoztam, sztár. Hiszen a nagy napon ő a leghíresebb ember a Földön, ezért minden menyasszonnyal úgy bánunk, mintha sztár lenne és épp egy díjátadóra készülne.

 

Interjúsorozatunk harmadik és egyben utolsó részét is elolvashatjátok. Elkalandozunk a ruhák és a hagyományok világában, természetesen Randy Foneli idegenvezetésével. Tartsatok velünk!

Képek: pinterest.com