Esküvői
trendek

2025
tovább »

Nemaradj le
rólunk!

Iratkozz fell hírlevelünkre a legújabb trendekért, cikkekért, hasznos tudnivalókért.

A nap
képe

Városi elegancia
Még több nap képe »

A nap idézete


"Sírok, ha sírsz, ha ragyogsz, ragyogok,Néma barátod, rabszolgád vagyok,Alázatos és bizalmas barát,Aki nem kér semmit, csak néz és imád,És nem akar lenni, csak általad,Csak az árnyéka annak, ami vagy."


Szabó Lőrinc

Egyedi esküvői meghívó vagy sablon?

Oszd meg a cikket: Válassz

Mivel a meghívó az ifjú pár első hírnöke, ezért mindenki egyedit, és különlegeset szeretne. Bármilyen is legyen, minden esetben igényesnek kell lennie. Sok mindent elárul, már első ránézésre is maga a papír, a szín, a betűtípus és persze a szövegezés. Akár erről, akár arról van szó, a lényeg ugyanaz: a meghívó tükrözze egyéniségünket, de figyelembe kell venni azt is, hogy kik kapják meg.

Mielőtt bármibe is belekezdenénk meg kell határoznunk a meghívó stílusát, mely ennek tekintetében háromféle lehet: klasszikus, romantikus vagy avantgárd stílusú meghívó. A klasszikus meghívót letisztult formák, határozott geometria, elegancia, hagyományőrzés jellemzik. Ezzel szemben a romantikus meghívó gazdagon díszített, formailag kevésbé megkötött, szertelen és könnyed. Az avantgárd meghívó az egyediség, a különleges látvány jegyében készül. De ezek a formák bátran keverhetők.

 

Miután meghatároztuk a meghívó stílusát, és elkészítettük a meghívandó vendégek listáját, a következő lépés az, hogy eldöntjük, mennyi meghívóra lesz szükségünk, és ki készítse azokat: megbízott tervező, nyomdász, vagy netalán saját magunk. Át kell gondolnunk, hogy vannak-e olyan vendégek, akiket csak a szertartásra hívunk, mert ebben az esetben kétfélét kell készítünk, vagy készíttetünk.

 

Ha nem akarunk bajlódni a kétféle meghívóval, akkor egyszerűbben is meg lehet oldani ezt a problémát, ugyanis készíthetünk, készíttethetünk egy kis kártyát, melyen feltüntetjük a vacsorameghívást, és ezt a kártyát csak azoknak az embereknek a meghívójába tesszük bele, akiket a vacsorán is látni szeretnénk.

 

Aki ügyes és nem szán nagyobb összeget rá, saját maga is elkészítheti meghívóját. Manapság nagyon szép papíráruk kaphatók a boltokban, és ha valaki ért a számítógéphez, esetleg a tervezéshez is, akkor az valóságos remekműveket tud készíteni akár segítség nélkül. Ebben az esetben persze a legszemélyesebb, ha azokat saját kézzel írjuk meg. Ezt a megoldást viszont csak kisebb létszám esetén szokták megvalósítani, és persze feltétele ennek, hogy a vőlegény vagy a menyasszony kifogástalanul, gyöngybetűkkel írjon és nem utolsósorban egyenesen.

 

 

Amennyiben a számítógépes variációt választjuk, akkor először mindig rajzoljuk le papírra a tervünket, amelyen minden szerepel, aminek a meghívón is rajta kell lennie. Amíg csak a tökéletesítéssel foglalkozunk, addig ne pocsékoljuk a drága papírt, nyomtassunk inkább egy szimpla fehér lapra. Viszont azt számításba kell vennünk, hogy egy-egy betűtípus vagy szín, egy komolyabb minőségű papíron másként hat, mint egy sima fehér lapon. Ha már teljes mértékben meg vagyunk elégedve a vázlattal, elkezdhetjük a gyártást.

 

Ha valaki kreatív, és saját elképzeléseit szeretné megvalósítani, akkor annak nem gond az egyedi meghívó sem. Viszont vannak olyanok, akik szeretnék saját kezükbe venni a készítést, de nincs egy mintadarab, amiből ötletet meríthetnének. Ebben az esetben válasszuk az Internet nyújtotta nagyszerű lehetőségeket, ugyanis a szolgáltatók többsége már az internetre is feltette szebbnél szebb meghívóinak mintáit, úgyhogy csak annyi a dolgunk, hogy ellessünk egy nekünk tetszőt, és megvalósítsuk azt.

 

Végül, „megspékelhetjük” kicsit a meghívót. Igazán egyedivé lehet tenni dombornyomással, mintás szegéllyel, saját fényképünkkel, vagy csak egyszerűen egy átkötött szatén szalaggal, esetleg egy hozzá tűzött szárított virággal. Ezek a kellékek egytől-egyig feldobják, és sajátossá teszik az esküvő „alapdokumentumát”.

 

Ha már csak a nyomtatás van hátra, nézzük át a meghívót, és ellenőrizzük, hogy a szövegezés és az idézet összhangban van-e egymással, és a kivitelezés tükrözi-e az esküvőnk stílusát.

 

Képek: pinterest.com